Spitalul Judetean Constanta a solicitat, vineri, Ministerului Sanatatii urgentarea procedurilor de achizitie a unor medicamente care nu se mai fabrica in Romania si pentru care nu exista inlocuitori, avertizand ca viata pacientilor este pusa in peri
Spitalul Judetean Constanta a solicitat, vineri, Ministerului Sanatatii urgentarea procedurilor de achizitie a unor medicamente care nu se mai fabrica in Romania si pentru care nu exista inlocuitori, avertizand ca viata pacientilor este pusa in pericol. ALARMA. Doctorul Florian stoian, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca spitalul nu mai dispune in prezent pe stoc medicamente precum heparina, nitroglicerina tablete, adenozina sau sulfat de magneziu. El a precizat ca acestea sunt medicamente folosite in tratarea pacientilor din sectiile de chirurgie, terapie intensiva, cardiologie si pentru gravide. Acesta spune ca pentru heparina si nitroglicerina exista unii inlocuitori dar care au efect intarziat, iar pretul este chiar si de 15 ori mai mare decat cel la care se achizitionau astfek de medicamente pana acum. Medicul mai spune ca lipsa acestor medicamente care nu se mai fabrica in Romania a provocat o criza pentru care unitatea medicala nu are solutii, iar viata pacientilor este pusa in pericol din aceasta cauza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.