Sarmalele, branzeturile, caltabosii si palinca reprezinta, in opinia romanilor, principalele produse traditionale ale tarii, iar zonele montane, litoralul si manastirile sunt considerate cele mai frumoase locuri din Romania care pot fi prezentate unui cetatean strain.
Concluzia rezulta dintr-un sondaj naþional realizat in luna noiembrie de Gallup Organization Romania pentru Agenþia de Strategii Guvernamentale

Solicitati sa indice care sunt cele mai importante produse traditionale ale Romaniei, majoritatea intervievatilor s-au referit la sarmale (40% dintre raspunsuri), branzeturi si lactate (14%), carnati, caltabosi, slanina (13%), tuica, palinca si afinata (12%).

La intrebarea care este cel mai frumos loc din Romania pe care l-ar prezenta unui strain, majoritatea raspunsurilor primite au vizat zonele montane (13%), litoralul (9%), orase din Moldova (6%), manastirile (5%).

Primele lucruri care vin romanilor in minte si de care/pentru care se simt mandri de origine sunt patriotismul (24%), caracteristicile poporului - ospitalitate, harnicie (7%), cultura (4%), zonele geografice (4%), traditiile si obiceiurile pastrate (4%), istoria tarii (3%).

Un numar de 5% dintre intervievati au raspuns ca nu sunt mandri ca sunt romani.
Mediafax