Reprezentanții companiei au anunțat că Samsung, care coopera cu compania japoneză Sony pentu gama "No. 8", investește de data aceasta fără ajutorul unui alt parteneriat.
Compania Samsung Electronics a inregistrat un profit in stagnare in al treilea trimestru al anului 2007, scăderea prețurilor la cardurile de memorie anuland cererea masivă de televizoare cu ecran plat, umbrind perspectiva economică a celui mai mare producător de cipuri din lume.
Estimările pentru trimestrele care urmează sunt afectate de așteptările unor viitoare scăderi a prețurilor la cardurilor de memorie DRAM, folosite cu precădere in computerele personale și la cardurile de memorie rapidă NAND, folosite la camerele digitale și playerele audio precum iPod Apple.
Divizia producătoare de ecrane plate a inregistrat performanțe mai bune, datorită cererii crescute pentru LCD-uri, marja de profit crescand aproape de două ori, pană la 17%
Se așteaptă ca in 2008, odată cu Jocurile Olimpice de la Beijing, industria producătoare de LCD-uri să fie din nou propulsată.
Samsung Electronics Co Ltd, cea mai mare companie producătoare de tehnologie din afara Statelor Unite ale Americii, a inregistrat un profit net de 2,19 mii de miliarde de woni (echivalentul a 2,39 miliarde de dolari) in al treilea trimestru din 2007 ce s-a incheiat in septembrie, aceeași sumă ca acum un an dar mai mare cu 1,42 mii de miliarde de woni față de perioada aprilie-iunie.
Profitul operațional a fost de 2,07 mii de miliarde de woni, mai mult cu 12% față de anul trecut, iar vanzările au crescut cu 10%, pană la 16,68 mii de miliarde woni, față de aceeași perioadă a anului trecut.