Partidele de pe teren propriu ale "tricolorilor" vor fi transmise timp de doi ani de postul din Baneasa, care a castigat detasat licitatia organizata de Federatia Romana de Fotbal platind suma record de 2,6 milioane de euro.     Antena 1
Partidele de pe teren propriu ale "tricolorilor" vor fi transmise timp de doi ani de postul din Baneasa, care a castigat detasat licitatia organizata de Federatia Romana de Fotbal platind suma record de 2,6 milioane de euro.     Antena 1 va transmite in urmatorii doi ani partidele oficiale de pe teren propriu ale echipei nationale a Romaniei, postul de televiziune din Baneasa castigand drepturile de televizare la capatul unei licitatii in care oferta sa financiara s-a situat peste sumele avansate de contracandidatii TVR, Kanal D, Telesport si Pro TV.       CORECT. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a certificat ieri ca Antena 1 a prezentat cel mai bun dosar. "In faza finala ramasesera doua posturi concurente, TVR si Antena 1. Am hotarat ca Antena 1 sa fie castigatoare, care a facut o oferta de 2,6 milioane de euro pe doi ani", a declarat Lupescu. Celelalte televiziuni au oferit 2,4 milioane (TVR), 2,25 milioane (Kanal D si Telesport) si 1,5 milioane (Pro TV). "Desi auzisem tot felul de zvonuri cum ca procesul de selectie va fi unul trucat, n-am crezut, mai ales ca am avut mare incredere in corectitudinea lui Ionut Lupescu, pe care il cunosc de zece ani, de pe vremea cand eram redactor si raspundeam de Dinamo. In termeni fotbalistici, se poate spune ca am fost siguri de victorie daca se juca in formula de 11 la 11. Dosarul nostru a avut peste 100 de pagini, a fost cea mai buna oferta nu numai financiar, ci si ca promovare a evenimentelor viitoare, care vor fi realizate intr-un mod cu totul special. Totodata, acest succes se datoreaza si acoperirii nationale pe care o are Antena 1 in peste 90% din suprafata tarii, precum si audientei Stirilor Sportive", a declarat ieri directorul Departamentului Sport din Antena 1, Cristi Cretu.   dragos.stoica@jurnalul.ro       TVR, doar in deplasare   Detinatorul absolut de pana acum, TVR, va ramane in urmatorii doi ani doar cu partidele pe care echipa nationala le va sustine in strainatate, televiziunea de stat urmand sa transmita la vara turneul final al CE din Austria si Elvetia, dar si CM din Africa de Sud din 2010, pentru care a semnat contractele in urma cu mai mult timp. In afara de aceste meciuri, FRF a acordat ieri TVR pachetul B de drepturi, care include dreptul de a transmite inregistrat meciurile oficiale ale echipei nationale de seniori, meciurile reprezentativei de tineret si cele oficiale si amicale ale selectionatei under 18.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.