Rehau Polymer, subsidiara din Romania a grupului german Rehau, estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri in crestere cu 8%, de la 60 la 65 milioane de euro, potrivit reprezentantilor firmei, citati de Mediafax. "Pentru anul viitor, nu ne-am propus o crestere foarte mare, pentru ca vrem sa ne consolidam pozitia pe domeniile in care activam. Dorim o crestere calitativa si vrem sa sustinem domenii noi, precum cel al echipamentelor si sistemelor pentru energii regenerative", a declarat ieri Peter Nadig, presedintele Consiliului de Administratie al grupului Rehau pentru Europa de Sud-Est. Reprezentantii Rehau au declarat ca ar putea colabora cu o companie germana care doreste constructia unei centrale pe biomasa in Romania, care sa produca energie electrica si termica, fara sa dea alte detalii asupra proiectului. Firma doreste sa realizeze si o retea de service a acestor echipamente la nivel national, iar in anul urmator sa deruleze cinci sau sase proiecte-pilot de testare a pietei, dar si sa devina furnizor de echipamente si sisteme pe energie regenerabila pentru dezvoltatorii imobiliari sau producatori energetici.
Pe de alta parte, firma are in proiect constructia unei noi fabrici in judetul Sibiu, a doua din Romania, investitie evaluata la 20 milioane euro. Potrivit directorului general Rehau Polymer, Emil Ioan Pop, noua unitate o va incorpora pe cea veche.
"Pe segmentul auto, urmarim proiectele Ford si Renault, pentru care suntem deja furnizori la nivel de grup in SUA si Europa", a adaugat Nadig.
Totodata, reprezentantii firmei au mai spus ca Rehau Polymer este furnizor pentru Bechtel, precum si pentru consortiul care va construi segmentul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti.
Rehau Polymer, specializat in prelucrarea polimerilor, produce echipamente pentru constructii, industrie, precum si componente auto.