Cu doar 48 de ore inainte de cele doua votari, cred ca se cuvine sa nu ma mai pronunt in legatura cu chestiunile electorale.

In fond, vreme de o luna, m-am straduit sa descifrez, impreuna cu „forumistii", avantajele si dezavantajele diverselor sisteme de vot. Poate niciodata n-am intilnit dezbateri mai substantiale decit atunci cind am supus atentiei aspectele tehnice si consecintele politice ale optiunilor pentru un sistem ori altul. Dar sa las electoratul sa-si asume in liniste decizia de a vota pentru un sistem ori celalalt, pentru o lista „europeana" sau alta, incepind chiar cu optiunea de a vota sau nu!

Interesant este ca toata lumea, incepind cu partidul insusi, vorbeste despre problemele pe care PNL le are in exterior - cu presedintele, cu PD, PLD, PSD etc. Or, e limpede ca principala problema a PNL este una interna, mai exact una privind calitatea personalului scos in fata. M-a socat de la inceput sa-i vad intre ministrii liberali pe dnii Flutur, Nicolaescu, Atanasiu, insotiti ori urmati de o intreaga galerie de personaje evident incompetente si, adesea, dubioase, precum dnii Vladescu, Chiuariu, Adomnitei, Melescanu, Remes, David. Cind DNA le-a oferit sansa sa ocupe postul de presedinte al Camerei, liberalii n-au gasit altceva mai bun de facut decit sa-l desemneze pe imberbul si obraznicul domn Olteanu. Cind au nimerit mai bine - cazurile dlor Ionut Popescu ori Ungureanu - principala lor preocupare pare ca a fost cum sa se debaraseze mai repede. Si s-au debarasat!

Daca acesti ipochimeni s-ar fi multumit sa-si compromita partidul doar in tara, mai treaca-mearga, dar au tinut cu orice pret sa ne compromita pe toti in afara fruntariilor. Dupa ideea creata a retragerii unilaterale din Irak, in dispretul acordurilor la care sintem parte, promovata de fostul ministru de razboi laolalta cu alti lideri, iata ca a venit vremea ca dl Olteanu sa dea lectii SUA pe tema coruptiei si sa le jigneasca ambasadorul la Bucuresti. Simtindu-se complexat, de parca n-ar fi facut deja destule timpenii, dl Chiuariu sare la Comisia Europeana, care impiedica lupta anticoruptie de la noi! De parca, in absenta presiunilor CE ar fi existat DNA si ANI, fie si in formulele mutilate de acum!

Asa ca, inainte de a se lupta cu inamicii din afara, liberalii trebuie sa-si rezolve aceasta grava problema de personal. Daca nu-si doresc soarta taranistilor...