Philip Morris Romania creste la export. Producatorul de tigari vrea sa majoreze in 2008 livrarile in afara, de la nivelul actual de 30-40% din productie la peste 50%. ''Am devenit un centru de productie european'', a declarat ieri Richard Morgan, pre
Philip Morris Romania creste la export. Producatorul de tigari vrea sa majoreze in 2008 livrarile in afara, de la nivelul actual de 30-40% din productie la peste 50%. ''Am devenit un centru de productie european'', a declarat ieri Richard Morgan, presedintele companiei.
Philip Morris exporta in principal in UE, in state precum Italia, Polonia si Cehia, si in Africa.
Compania are o unitate la Otopeni, pe o suprafata construita de 3,3 hectare, si a necesitat o investitie de peste 100 milioane de dolari. Pana la sfarsitul anului viitor, fabrica va avea o capacitate de productie de 20 de miliarde de tigari pe an.
Portofoliul Philip Morris cuprinde in prezent 44 de marci. Reprezentantii companiei cred ca piata de profil a scazut din cauza contrabandei cu tigari.
Philip Morris Romania a platit anul trecut impozite si taxe, in principal accize, de 389,4 milioane de dolari, iar in ultimii zece ani totalul taxelor se ridica la 2,2 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.