Cam asta spunea si alt Vladimir, Jirinovski, in urma cu un deceniu: "Romania este un stat artificial locuit de tigani italieni". Cartitele KGB, oriunde s-ar afla ele, doar au reincalzit zilele astea ciorba ruseasca, a tiganizarii Romaniei. Si ungurii
Cam asta spunea si alt Vladimir, Jirinovski, in urma cu un deceniu: "Romania este un stat artificial locuit de tigani italieni". Cartitele KGB, oriunde s-ar afla ele, doar au reincalzit zilele astea ciorba ruseasca, a tiganizarii Romaniei. Si ungurii, prin Fundatia Soros, si-au reimprospatat re-sursele aratand lumii, intr-o maniera pretins stiintifica, faptul ca "olahii/vlahii" sunt... tigani. In acelasi timp contribuie cu spor la raspandirea confuziei romi/romani prin intermediul lautarilor oengisti (detalii in ziarul de maine). Pana si fostii colegii de suferinta ante-UE de peste Dunare, ne-au strigat sa auda toata Europa: "Tiganii! Tiganii!".
De cand a izbucnit scandalul tiganilor de romani ZIUA a incercat sa explice cititorilor sai mai mult decat ce si cum. Si anume: de ce. Pe langa analizele facute am constatat si faptul ca momentul ales nu este deloc intamplator. Statul roman este fragilizat de lipsa unei interconectari intre institutiile fundamentale de aparare a tarii, penetrate si predispuse la cedari in lant pentru interese meschine. Lipsa cronica de reactie la agresiuni externe a factorilor responsabili a fost speculata cu succes de potrivnicii Romaniei. Mizele sunt plasate pe planuri multiple care se interfereaza reciproc. Insa toate tin de rolul Romaniei in NATO si UE, atat la Bruxelles cat si la Gurile Dunarii si Marea Neagra.
O noua dovada s-a concretizat ieri: grupul rus Gazprom si compania italiana Eni au incheiat un acord privind constructia unui nou gazoduct, South Stream, care va trece pe sub Marea Neagra si va transporta gaze rusesti catre Europa, dupa cum transmit agentiile de presa. Acordul va fi semnat in cursul vizitei premierului italian Romano Prodi in Rusia, pentru convorbiri cu presedintele Vladimir Putin. Conducta va porni din Rusia, va trece pe sub Marea Neagra pana la litoralul Bulgariei, de unde un tronson va merge spre Austria si Slovenia, prin Ungaria, iar un altul catre sudul Italiei. Cum spuneam, neintamplator, trei-patru dintre vehiculatorii tiganizarii romanilor: Rusia, Bulgaria, Ungaria, Italia.
Rusii au aranjat deja ploile de gaz si pentru un traseu nordic - North Stream, fentand aliatele SUA, Polonia si Tarile Baltice si intarind clasica alianta dintre cele doua mari imperii economice, militare si politice, Rusia si Germania. Noul proiect rusesc dinamiteaza de-acum anticul proiect Nabucco, de care trebuiau sa se bucure aliatele SUA din zona aceasta, Turcia si Romania, si... Italia. Or, pe langa situatia unei concurente neloiale, justificate prin inteligenta aparatului rus, acum mai si stam sa privim, neputinciosi, la starea relatiilor italo-romane. A sosit probabil momentul sa spunem ciao, Nabucco!
Dupa ce ca suntem slabi mai suntem si tigani, iata bomboana de pe coliva "ultimului imperiu" din Europa. Tocmai de aceea ar trebui sa stam la sfat cu fratii tigani, cu care am cazut in aceeasi oala, fara motive cu adevarat intemeiate fata de masurile de retorsiune luate. Nimeni nu ne va putea convinge vreodata ca mafia cersetorilor si gainarilor tigani din Italia o bate in greutate pe cea a magrebienilor, albanezilor sau rusilor. Ce facem? Invadam total Europa, instaland cu adevarat imperiul tiganesc? Sau mai bine ne batem serios la Bruxelles pentru drepturile tiganilor si ne vedem serios de treaba la Marea Neagra si Gurile Dunarii, rezolvand chestiunea romaneasca a existentei statului national unitar roman: apararea civilizatiei si portilor Europei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.