RTC preia integral actiunile companiei Fashion Retail Group, care detine franciza pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova pentru brandul britanic de moda Debenhams. In urma tranzactiei, presedintele grupului RTC, Octavian Radu, va renunta la 40
RTC preia integral actiunile companiei Fashion Retail Group, care detine franciza pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova pentru brandul britanic de moda Debenhams. In urma tranzactiei, presedintele grupului RTC, Octavian Radu, va renunta la 40% din pachetul de actiuni pe care il detine in AAV Group, companie unde actionar unic va deveni Vicentiu Zorzolan. AAV Group detine, de anul trecut, drepturile de franciza pentru brandurile Esprit, Springfield si Women'Secret.
"Retailul va fi motorul de crestere a grupului RTC in urmatorii 10 ani, iar pe piata de fashion posibilitatile de dezvoltare sunt foarte mari. Consumatorii renunta la produse 'no name>> in favoarea brandurilor si a calitatii, iar proiectele de mall-uri sunt din ce in ce mai generoase. Voi investi mai mult de 25 de milioane de euro in urmatorii trei ani in dezvoltarea Debenhams. De asemenea, suntem deja in discutii avansate cu alte trei marci de fashion, pe care le vom aduce in Romania incepand cu primavara anului 2008 si care vor mari cu inca 5.000 metri patrati spatiul de retail si cu 15 milioane euro rulajul in 2010", a declarat Octavian Radu, presedintele grupului RTC. In urma schimbului de actiuni, drepturile de franciza Debenhams intra 100% in proprietatea Grupului RTC, in timp ce Zorzolan, care pana acum avea 60% din AAV Group, devine proprietar integral al drepturilor de utilizare a brandurilor in franciza ale AAV Group. RTC Holding intentioneaza sa dezvolte reteaua Debenhams cu pana la zece magazine in urmatorii trei ani; suprafata de vanzare va ajunge, astfel, la peste 23.000 metri patrati, avand in vedere ca spatiul mediu al unui magazin Debenhams este de aproximativ 2.000 metri patrati. Planurile de extindere includ noi magazine in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii si in perspectiva, in afara Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.