Grupul elen Germanos Telecom Romania si-a extins reteaua de magazine prin preluarea lantului de retail si distributie de telefoane mobile si accesorii Tel Sim GSM, care numara 19 unitati amplasate in 18 orase. Compania are ca obiectiv depasirea numarului de 200 de locatii. Valoarea tranzactiei nu a fost precizata.
"Achizitionarea lantului de magazine face parte din strategia noastra de a veni cat mai aproape de consumator prin extinderea lantului de magazine Germanos in zone noi. Credem ca reteaua Tel Sim GSM vine in completarea strategiei noastre privind viitorul in Romania. Prin aceasta achizitie, ne apropiem din ce in ce mai mult de obiectivul stabilit la inceputul anului", a declarat Dimitris Blatsios, directorul general al companiei.
La jumatatea anului, reteaua de magazine Germanos din Romania numara 150 de unitati, amplasate in peste 80 de orase.
In primele noua luni, compania a vandut de cinci ori mai multe abonamente ale operatorului de telefonie mobila Cosmote fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru serviciile prepaid, vanzarile s-au dublat. Grupul elen a intrat pe piata romaneasca in anul 1996, odata cu deschiderea primului magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight.
Pe piata distributiei de terminale GSM, principalii competitori sunt Internity, GlobalNet, Germanos Romania, EuroGSM si Dasimpex.