Fostul lider al mafiei chinezesti din Capitala a fost trimis in judecata pentru dublul asasinat din “casa ororii”, cum a fost numit apartamentul in care si-a ucis, transat si fiert doi conationali. Zhao Tun Guo nu recunoaste nimic la 12
Fostul lider al mafiei chinezesti din Capitala a fost trimis in judecata pentru dublul asasinat din “casa ororii”, cum a fost numit apartamentul in care si-a ucis, transat si fiert doi conationali. Zhao Tun Guo nu recunoaste nimic la 12 ani de la odioasele crime care au oripilat Bucurestiul si l-au scos din monotonia balcanica, in vara lui 1995.

Zhao Tun Guo, alias Yan Xiao You sau Ciao, celebru si temut lider al mafiei chinezesti in perioada 1992-1995 a fost adus in Romania, pe 28 august, din Cehia, unde si-a ispasit o condamnare de cinci ani pentru lipsire ilegala de libertate. Fusese descoperit in penitenciarul ceh in 2003, fiind urmarit international. Alaturi de el, in acest dosar este arestat in lipsa unul dintre cei doi complici, Chang Ming, fost partener de afaceri al lui Zhao. Al treilea chinez care a participat la dublul asasinat, Li Zhong Chang, a fost prins chiar a doua zi dupa crime, in timp ce incerca sa fuga de politistii care il urmareau. El are calitatea de martor in dosarul in care a fost trimis in judecata Zhao (o cauza disjunsa, Li fiind deja condamnat la 25 de ani de inchisoare) si va fi cercetat acum pentru marturie m incinoasa si favorizarea infractorului, in incercarea sa de a “acoperi” toata povestea.

Ziarul “Gardianul” v-a prezentat intregul film al crimelor din 16 iunie 1995, precum si fuga autorilor. Pe scurt, in acea zi de vara, Zhao Tun Guo, Chang Ming si Li Zhong Chang au stabilit o intalnire cu victimele, Xu Yinfei si Jin Cong Bo, patroni de standuri in complexul Europa, pentru a pune la punct niste afaceri. Chinezii ucisi aveau asupra lor 40 de milioane de lei si 5.000 de dolari pentru incheierea afacerii, bani care au fost luati de cei trei asasini. In apartamentul de pe B-dul Dimitrie Cantemir, Xu si Jin au fost legati fedeles si apoi ucisi. Trupurile le-au fost transate in bucati mici, cu indemanarea unei gospodine care pregateste carnea pentru a o toca. De altfel, chiar a fost folosit un tocator (fund de lemn). Bucatile de carne si de oase, fierte intr-un cazan de rufe, intr-o galeata si intr-un lighean de rufe, au fost aruncate in WC. Aceasta a fost greseala, care, de altfel, a dus si la descoperirea crimelor. Tevile de scurgere s-au infundat, refuland. Asa a fost alertata politia.

Fuga sanatoasa
A doua zi, cei trei asasini au fugit, dupa ce echipaje de politie au sosit la fata locului. Au iesit din scara blocului, dar au fost vazuti. S-au suit intr-o Dacie 1310, condusa de Li Zhong Chang, si au pornit intr-o goana nebuna. La scurt timp au tamponat o alta masina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.