Conducerea societatii Arcelor Mittal se pregateste sa inchida, incepand cu 1 ianuarie 2008, laminoarele de sarma si de profile usoare ale combinatului din Hunedoara.Liderul sindicatului „Solidaritatea“ din cadrul Arcelor Mittal Hunedoara
Conducerea societatii Arcelor Mittal se pregateste sa inchida, incepand cu 1 ianuarie 2008, laminoarele de sarma si de profile usoare ale combinatului din Hunedoara.Liderul sindicatului „Solidaritatea“ din cadrul Arcelor Mittal Hunedoara, inginerul Marin Mititelu, ne-a declarat ca inchiderea celor doua laminoare va duce la falimentul societatii. “Este o situatie foarte grava la Hunedoara. Indienii vor sa taie toata fabrica si sa o vanda la fier vechi. Arcelor Mittal vrea sa inceapa sa taie laminorul de sarma si cel de profile usoare, motivand ca acestea au o durata de functionare depasita. Acesta este primul pas spre falimentul societatii”, ne-a declarat Marin Mititelu. Acesta a subliniat ca indienii de la Arcelor Mittal au incalcat clauzele din contractul de privatizare. “Prin inchiderea celor doua laminoare, contractul de privatizare este grav incalcat, iar industria siderurgica romaneasca va fi grav afectata. Solicitam rezilierea contractului de privatizare incheiat intre statul roman prin AVAS (fostul APAPS) si investitorul Arcelor Mittal”, a spus Marin Mititelu. Liderul de sindicat a anuntat ca Adunarea Generala a Actio narilor din cadrul Arcelor Mittal Hunedoara va lua hotararea finala cu privire la distrugerea combinatului in data de 30 noiembrie, dupa ce decizia privind inchiderea celor doua laminoare a fost luata in 29 octombrie a.c., de catre Consiliul de Administratie(CA). “Propunerea CA nu are nici un studiu tehnico-economic si ignora efectul social dezastruos din zona. Arcelor Mittal Hunedoara intentioneaza sa inchida operational laminorul de profile usoare (singurul de acest tip din tara) si laminorul de sarma nr. 3 (cel mai nou de la Hunedoara, construit in 1979)”, a mai declarat reprezentantul angajatilor combinatului.

El ameninta cu instanta statul roman, in cazul in care nu se vor lua masuri privind anularea contractului cu indienii. “Compania privata Arcelor Mittal, numarul unu in lume in domeniul siderurgiei, a beneficiat de facilitati enorme din partea statului roman si a stors timp de trei ani profitul produs de sclavii si utilajele din aceasta unitate. Chiar daca nu isi respecta obligatiile contractuale, in mod iresponsabil, a mai taiat si laminorul 800 si otelaria electrica nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.