Decanul Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti, unde imi desfasor modesta activitate, Vlad Nistor, mi-a transmis, prin niste colegi, sa bag seama ca "Olanda nu are presedinte!" Adica, eu as fi spus, intr-o emisiune la Sinteza zilei, din
Decanul Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti, unde imi desfasor modesta activitate, Vlad Nistor, mi-a transmis, prin niste colegi, sa bag seama ca "Olanda nu are presedinte!" Adica, eu as fi spus, intr-o emisiune la Sinteza zilei, din 19 noiembrie 2007, ca Olanda are presedinte! "Iata-ma-s" nu "ispravniceasa", ci Elena Udrea (doamna Udrea a ramas faimoasa fiindca, se pare, a crezut, la Realitatea TV, ca in Norvegia exista presedinte de tara)! Mi-au mai comunicat niste "baieti", care ma injurau pe forum, ca as fi spus, intr-o emisiune, la Sinteza, ca si Canada are presedinte!


Eu, daca as fi decan si un conferentiar de-al meu, care preda cursul de Istoria Integrarii Euro-Atlantice (ca mine) la Facultatea de Istorie, ar crede ca Olanda e republica, l-as da afara din facultate, cu un sut in spate! Daca, insa, as fi decan si m-as uita la televizor si as auzi, de la un conferentiar de-al meu, ca Olanda are presedinte, in conditiile in care ala nu a spus asa ceva, as fi ori tampit, ori sluga cuiva (o sa va spun,  la Antena 3, a cui sluga), ori beat, ori ar trebui sa-mi dau urgent demisia din functia de telespectator!


By the way, Realitatea TV a gasit de cuviinta sa-mi ofere, pe baza sondajelor de opinie practicate in cadrul proiectului "Zece pentru Romania", un loc in primii zece (14?), la categoria "Analisti politici"! Patronul spiritual al proiectului, Mihai Tatulici, a exprimat un mare adevar si o mare jumatate de adevar, cu acest prilej, pe 15 noiembrie 2007. Domnia sa a precizat, pe RTV: "Daca Valentin Stan e analist politic, atunci eu ma fac deltaplan!" Dupa cum vedeti, dupa criteriile lui Tatulici, eu n-as fi "analist politic!" Dupa criteriile lui Nistor, n-as fi nici profesor de relatii internationale!


Mai la vale, cu acelasi prilej, Tatulici preciza referindu-se la sondajele de opinie, prin care telespectatorii ma plasasera printre primii zece analisti ai tarii, aratand ca el isi insuseste criteriile telespectatorilor: "Nu-mi fac de-astea, ortodoxisme, cu criterii, cu nu stiu ce (a€¦) uite ca am criteriile pe care poporul le-a emanat!" Pai, Nea Tatulici, daca matale ai criteriile pe care le-a emanat poporul, atunci, de ce te faci deltaplan fiindca poporul ma declara "analist politic"? Si, mai la vale, intr-un exces de "tandrete" fata de Victor Ciutacu, ii marturisea acestuia, stimulat de cerbicia cu  care Victor ii contesta "filosofia" criteriilor: "Incepe sa-mi fie frica de tine ca de Valentin Stan!"


Mai, Nea Tatulici, hai sa-ti spun de ce trebuie sa-ti fie frica in continuare! Mai intai, primul adevar descoperit de tine: nu sunt "analist politic!" In cartea mea de munca, scrie altceva, pana ma da Nistor afara! In ceea ce priveste "deltaplanul", iar ai dreptate! Dar, numai pe jumatate! Fiindca tu esti deltaplan indiferent daca eu sunt sau nu sunt "analist politic!" Un deltaplan "parasutat" din comunism in "jurnalistica" lui Vantu si care aterizeaza mereu in "pifometru", cum ar zice prietenul si colegul meu Mircea Badea, un alt "ratacit" in "Top Ten"-ul Realitatii!


Sigur, raman intrebarile: Atunci cand ma sunai personal sa ma inviti la emisiunile Realitatii, eram sau nu eram "analist politic?" Iar tu te-ai facut deltaplan inainte sau dupa ce am refuzat sa mai apar la televiziunea aia patetica, unde faci tu clasamente dintr-o papiota de ata alba? Sau dupa ce am inceput sa-l critic rau pe Basescu? Si, intrebarea finala pentru cititori: Dragii mei, stiti ce au comun deltaplanul si decanul? Ati ghicit! Raspunsul e in titlu!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.