Fenomenul desenelor tip graffiti este unul in plina expansiune. Diversele inscrisuri, in culori dintre cele mai stridente, se pot vedea si pe monumente si statui. Partidele folosesc si acest sistem de propaganda. Autoritatile sunt neputincioase, iar
Fenomenul desenelor tip graffiti este unul in plina expansiune. Diversele inscrisuri, in culori dintre cele mai stridente, se pot vedea si pe monumente si statui. Partidele folosesc si acest sistem de propaganda. Autoritatile sunt neputincioase, iar legislatia este inexistenta.

In ultima perioada, fenomenul desenelor tip graffiti de pe peretii cladirilor a luat o amploare de nestavilit. Mai mult, „artistii“ impulsivi au inceput sa nu se mai multumeasca cu suprafetele, mai mult sau mai putin netede, ale cladirilor si au atacat cu tot felul de desene, in culori dintre cele mai stridente, sculpturile si monumentele istorice. Potrivit mai multor administratori de parcuri, sunt zone in care nici o sculptura nu a fost iertata de diversele insemne, care mai de care ciudate, trasate cu sprayuri pentru vopsit. Asemenea imagini pot fi observate cu usurinta in parcurile Cismigiu, Carol, Icoanei, Crangasi sau Herastrau. Mai mult, asemenea semne au aparut si pe marile monumente din centrul orasului, de la intersectii, chiar si pe ansamblul sculptural de la Monumentul Eroilor din fata Academiei Militare. Numai in acest ultim loc, in ultimele sase luni , administratorii de la academie au curatat de trei ori desenele de pe placile de marmura ale monumentului, fara succes, intrucat o parte dintre desene au reaparut imediat la loc. Numai in perimetrul Eroilor Sanitari, toate sculpturile situate pe spatiul public au fost vandalizate cu graffiti. In opinia mai multor edili, acest fenomen nu poate fi stopat, mai cu seama acum cand ne aflam in plina campanie electorala si cand, prin aceasta metoda, se profita din plin pentru a umple si peretii cladirilor. „Este o situatie care ma enerveaza si pe mine. De supravegherea acestui fenomen se ocupa politia comunitara si politia locala, dar observ ca nu prea poate sa faca mare lucru. In ceea ce priveste Primaria Generala a Capitalei, este evident ca nu convine aparitia unor asemenea mazgalituri pe fatadele cladirilor istorice si de pe monumente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.