Arcelor Mittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, si-a majorat participatia la China Oriental Group la peste 73%, care devine astfel prima companie straina ce a preluat controlul unei companii siderurgice chineze, relateaza Reuters, citat de New
Arcelor Mittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, si-a majorat participatia la China Oriental Group la peste 73%, care devine astfel prima companie straina ce a preluat controlul unei companii siderurgice chineze, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Grupul Arcelor Mittal, care a incercat in ultimii ani sa achizitioneze un jucator important in cel mai mare producator si consumator de otel este posibil sa fi platit pana la 1,1 miliarde de euro pentru aceasta tranzactie, apreciaza Reuters.
Un analist al JP Morgan, Feng Zhang, a declarat ca va folosi aceasta companie drept o platforma pentru viitoare preluari si achizitii, fapt care va consolida pozitia grupului Mittal pe piata chineza. Beijingul a militat pentru consolidarea sectorului siderurgic intern, pentru a incuraja fuziunile intre principalele companii nationale, dar si investitiile efectuate de marii actori internationali.
Arcelor Mittal, care a semnat deja acorduri cu mai multe uzine siderurgice din China - inclusiv un pact privind achizitia a 38% din grupul Laiwu Steel Co din Shangdong - a platit 437 milioane de euro pentru o participatie de 28,03% din Oriental, la inceputul acestei luni.
Datele bursiere arata ca grupul Arcelor Mittal si-a majorat la 73% participatia detinuta din grupul Oriental, chiar daca China interzice ca un grup strain sa preia controlul principalelor companii siderurgice chineze. Privatizat in 2001, Grupul Oriental, inregistrat in Bermuda, este in mod tehnic tot o companie straina, desi detine controlul asupra unor amplasamente de productie siderurgica in China.
Aceasta tranzactie vine la putin timp dupa ce Arcelor Mittal a decis sa cumpere o participatie majoritara in producatorul chinez de sarma Rongcheng Chengshan Steel Cord Co., pentru suma de 18 milioane euro, insa nu a primit deocamdata aprobarea din partea autoritatilor de reglementare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.