AFI Europe a achizitionat, cu 15 milioane de euro, terenul pe care este amplasata fabrica Flacara din Ploiesti. Compania are ca tinta un proiect imobiliar in care va investi 100 de milioane de euro. "Unitatea, amplasata in centrul orasului, va fi relocata. In urma cu doua saptamani am incheiat contractul de achizitie a terenului. Intentionam sa construim un centru comercial, o cladire inalta de birouri si, de asemenea, locuinte'', a declarat Reuven Havar, country managerul pentru Romania al AFI Europe, citat de Mediafax.
Lucrarile de constructie vor demara la sfarsitul anului viitor sau inceputul anului 2009.800 de apartamente de luxAFI Europe a preluat cateva terenuri cu 200 de milioane de euro. Compania vrea sa construiasca 800 de apartamente de lux pe terenul fabricii Inox din Bucuresti, in proprietatea caruia a intrat in acest an. "Am definitivat proiectul pentru acest ansamblu, la care vom incepe constructia la sfarsitul anului viitor. Vom aloca pentru dezvoltarea proiectului, care va avea o suprafata construita de 70.000 de metri patrati, circa 80 de milioane de euro", a aratat Havar. Locuintele vor fi construite in sase blocuri de 15-16 etaje si vor avea preturi pornind de la 2.000 de euro pe metru patrat.
AFI Europe a cumparat si terenul fabricii Laromet, pentru a ridica un complex format din 3.000 de locuinte si un centru comercial de tip mall. Investitia este estimata la 500 de milioane de euro. Primul proiect al companiei in Romania este centrul comercial Cotroceni Park, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 de metri patrati, pentru care dezvoltatorul israelian a anuntat ca va investi peste 300 de milioane de euro.
Totodata, AFI Europe va aloca 50 de milioane de euro pentru constructia unui mall la Arad.
AFI Europe, divizie a grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments, detine proprietati rezidentiale, mall-uri si hoteluri in Romania, Cehia, Serbia si Bulgaria.
Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda.