Aici, la 30 de metri sub pamant, ascuns de orice privire indiscreta, se afla un secret uluitor care - dupa spusele unora - poate fi comparat cu orasul de marmura al Atlantidei. Mai mult decat atat, Guvernul italian a denumit descoperirea ca "cea de-a
Aici, la 30 de metri sub pamant, ascuns de orice privire indiscreta, se afla un secret uluitor care - dupa spusele unora - poate fi comparat cu orasul de marmura al Atlantidei. Mai mult decat atat, Guvernul italian a denumit descoperirea ca "cea de-a opta minune a lumii".
Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca sub dealuri se afla nu mai putin de noua temple, pe cinci nivele, de o opulenta uluitoare.
Construite aidoma unei carti tridimensionale, vorbind despre istoria umanitatii, templele sunt unite prin sute de metri de tuneluri, ocupand nu mai putin de 90.000 de metri patrati (Big Ben avand 4500 de metri patrati!).
Putini au fost cei care au avut permisiunea de a vedea aceste minuni, iar Guvernul italian a aflat de existenta templelor decat abia acum cativa ani.
Denumite "Templele lui Damanhur", acestea nu sunt insa niste vestigii antice ale unei civilizatii demult disparute, ci sunt opera unui fost broker de 57 de ani, din nordul Italiei, care, inspirat de o viziune din copilarie, a dorit sa-si vada visul cu ochii si a inceput constructia secreta.
Totul a inceput in anii '60, cand Oberto Airaudi avea doar zece ani. Acesta povesteste ca de foarte mic avea viziuni asupra a ceea ce credea el ca ar fi fost o viata anterioara, si in care apareau mereu temple minunate.
In jurul acestor temple, Oberto a visat ca traia o comunitate foarte evoluata, si unde toti se bucurau de o existenta idilica si unde toti oamenii munceau pentru binele comun.
Oberto - care prefera sa foloseasca numele de "Falco" - a inceput prin a sapa o grota "de proba" sub casa parintilor sai pentru a intelege pe deplin principiile excavarii.
Insa, adevarata munca a inceput atunci cand el a avut succes ca broker si cand a avut suficienti bani. Atunci, el a inceput sa caute locul perfect pentru creatia sa.
In 1977, el a gasit zona perfecta si in 1978, impreuna cu cativa prieteni, a inceput sa sape pentru a crea templele din Damanhur (numite asa dupa numele unui templu antic egiptean, care inseamna Orasul Luminii). Au lucrat cu voluntari din intreaga lume, care munceau in schimburi de patru ore, timp de 16 ani (!) neavand nici un plan de constructie in afara de schitele si viziunile lui Falco.
In 1991, aparusera deja noua incaperi uriase, mozaicuri, statuete, usi secrete si vitralii. Pe atunci, totul era secret.
Dupa ceva vreme insa, a aparut politia care a declarat ca daca nu le vor arata templele, vor dinamita intreg dealul. Ofiterii au ramas pur si simplu incremeniti de ceea ce au vazut, dupa care au decis sa preia constructia ilegala, in numele guvernului. Ulterior, "damanhurienii" au primit permisiunea de a-si continua munca, muncitorii formand acum o adevarata comunitate, avand chiar si o scoala, ferme, brutarii si case ecologice, premiate de autoritati.
"Damanhurienii" nu venereaza nici un lider spiritual, insa templele le-au devenit locuri de meditatie.
"Noi amintim oamenilor ca suntem capabili de mult mai multe lucruri decat ne putem imagina si ca putem descoperi nenumarate comori daca stim cum sa ajungem acolo", a declarat Falco.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.