Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat drept de cauza companiei Zarea in procesul cu Vincon, interzicind societatii vrincene sa mai produca sub marca „Milcov".

Procesul intentat in aprilie 2005 de catre Zarea Bucuresti societatii vrincene Vincon s-a finalizat ieri. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus interzicerea producerii si comercializarii de catre SC Vincon Vrancea SA a produselor alcoolice sub marca „Milcov", au declarat ieri pentru MEDIAFAX surse oficiale. Mai mult, sursele citate sustin ca decizia este definitiva si irevocabila. Reprezentantii Vincon ne-au declarat insa ca nu cunosc decizia instantei. ,,Pina la comunicarea oficiala (a ICCJ - n.red.) nu pot sa infirm si nici sa confirm. Ieri a avut loc termenul si pina acum nu aveam cum sa primim nici o comunicare oficiala in scris", ne-a declarat Corina Nedelcu, director comercial al companiei, potrivit careia cel mai probabil Vincon va primi un raspuns oficial de la Curte peste „o saptamina, doua de acum inainte".

Directorul general al Zarea ne-a declarat insa ca firma pe care o reprezinta va fi in viitor singurul producator sub marca „Milcov". „Nu am primit nici noi o informare oficiala, dar am vazut decizia in condica de la ICCJ", a spus directorul Emil Popescu, care se astepta ca Zarea sa aiba cistig de cauza. „Noi am avut incredere in decizia Curtii, motiv pentru care anul acesta am investit foarte mult in promovarea brandului „Milcov". Este vorba despre aproximativ 4 milioane de euro la rate card". Potrivit acestuia, brandul „Milcov" genereaza in jur de 10% dintre vinzarile totale ale companiei care mai produce si marcile „Zarea", „Dorato" sau „Athene Palace".