Viata scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, prezentata prin fotografii si citate sugestive, afisate intr-un labirint de panouri, constituie tema expozitiei inaugurate joi, la Targul de la Carte Gaudeamus, eveniment descris de Vladimir Epstei
Viata scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, prezentata prin fotografii si citate sugestive, afisate intr-un labirint de panouri, constituie tema expozitiei inaugurate joi, la Targul de la Carte Gaudeamus, eveniment descris de Vladimir Epstein, directorul targului, ca fiind "momentul de senzatie al targului". Expozitia, structurata pe 15 capitole, reprezentand tot atatea etape din viata lui Marquez, contine fotografii, note si afirmatii ale scriitorului, care anul acesta a implinit 80 de ani, 40 de ani de la publicarea romanului "Un veac de singuratate" si 25 de ani de la decernarea premiului Nobel pentru literatura. De-a lungul celor 15 capitole, vizitatorii iau contact cu opiniile scriitorului despre film - "relatia mea cu filmul a fost o casatorie nereusita" - muzica, prieteni, patrie sau politica, Garcia Marquez fiind cunoscut pentru admiratia sa pentru revolutia cubaneza. "Pentru Fidel Castro am o mare admiratie din foarte multe motive, dar in primul rand pentru ca si-a asumat riscul zilnic al puterii", este scris sub o fotografie cu liderul cubanez. "Un roman este o reprezentare cifrata a realitatii, o specie de ghicitoare a lumii. Realitatea din roman este diferita de realitata vietii, desi se bazeaza pe ea asa cum se intampla in vise", spunea scriitorul, distins cu Nobelul pentru literatura in 1982, un premiu care nu parea sa-l influenteze in vreun fel. "Nu ma mai bateti la cap cu Nobelul", spunea, la un moment dat, Garcia Marquez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.