PARCUL IZVOR. Dupa ce Jurnalul National a aratat saptamana trecuta ca organizatorii Formulei 3 au uitat sa planteze copacii taiati in vara de pe spatiul verde de la Casa Poporului, ieri au fost saditi 60. Evident, printre acestia nu s-au numarat cei defrisati cu ocazia evenimentului auto, cu toate ca la vremea respectiva autoritatile au declarat ca pomii au fost dusi in pepiniera de la Tei Toboc. (M.A.C.)


12:28 - ACCIDENT
ALBA. Un jandarm care traversa neregulamentar o strada din Alba-Iulia a fost accidentat de un autoturism condus de un politist.
VALCEA. Traficul pe DN 7, in localitatea Milcoiu, a fost blocat cateva ore dupa un accident in care au fost implicate un autoturism si un tir.


12:33 - SCHI
PREDEAL. Turistii care vor merge in acest sfarsit de saptamana la munte pot schia pe partiile din Predeal, unde zapada este ideala pentru practicarea acestui sport. In prezent aici functioneaza doar telescaunul, iar de la 15 decembrie va fi dat in folosinta si un teleschi modern.
ZALÃ…U. Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat imobilul in care se vor muta locatarii blocului E24 din Zalau, distrus la 14 septembrie, in urma unei explozii provocate de acumularile de gaze. Oamenii pot intra in case incepand de astazi.

COMISIE COTROCENI CAB: suspendare, dupa suspendare Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri sa suspende si Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 433/18.10.2007, prin care au fost desemnati cei cinci judecatori alesi pentru numirea in Comisia speciala de la Cotroceni, insarcinata cu analizarea sesizarilor privind comiterea de infractiuni de catre fosti si actuali membri ai Guvernului. Decizia de suspendare, atacabila cu recurs in 5 zile, e valabila pana la pronuntarea instantei de fond asupra cererii de anulare a hotararii. (V. Fotache)        COMISIE COTROCENI CAB: suspendare, dupa suspendare Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri sa suspende si Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 433/18.10.2007, prin care au fost desemnati cei cinci judecatori alesi pentru numirea in Comisia speciala de la Cotroceni, insarcinata cu analizarea sesizarilor privind comiterea de infractiuni de catre fosti si actuali membri ai Guvernului. Decizia de suspendare, atacabila cu recurs in 5 zile, e valabila pana la pronuntarea instantei de fond asupra cererii de anulare a hotararii. (V. Fotache)       Fapte Penale - Marko si Tökes, acuzati de Voiculescu Liderul PC, Dan Voiculescu, a sustinut ieri la Oradea ca in opinia sa unele actiuni ale lui Marko Bela si Laszlo Tökes sunt de natura penala. "Acesti lideri politici canta imnul maghiar si arboreaza drapelul maghiar, fapta penala pentru care trebuie sa plateasca", a sustinut Voiculescu. El a subliniat ca nu va abandona demersurile declansate in instanta impotriva celor doi. Liderul PC, Dan Voiculescu, a sustinut ieri la Oradea ca in opinia sa unele actiuni ale lui Marko Bela si Laszlo Tökes sunt de natura penala. "Acesti lideri politici canta imnul maghiar si arboreaza drapelul maghiar, fapta penala pentru care trebuie sa plateasca", a sustinut Voiculescu. El a subliniat ca nu va abandona demersurile declansate in instanta impotriva celor doi.