Inaugurarea pasajului rutier din zona comerciala Baneasa a dat prilejul politicienilor sa-si aduca noi acuze si sa joace inca o carte in razboiul asfaltului.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si premierul Calin Popescu Tariceanu au
Inaugurarea pasajului rutier din zona comerciala Baneasa a dat prilejul politicienilor sa-si aduca noi acuze si sa joace inca o carte in razboiul asfaltului.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si premierul Calin Popescu Tariceanu au inaugurat ieri al doilea pasaj rutier din zona comerciala Baneasa, de pe DN 1 Bucuresti - Ploiesti. Lucrarile realizate de Lena au costat 3,78 milioane de euro, iar pasajul are sase benzi, cu o lungime de 526 metri si o latime de 25,8 metri. Pentru a evita accidentele, autoritatile au desfiintat semaforul de dupa pod, din dreptul Strazii Privighetorilor, unde pana pe 30 martie va fi construita o pasarela pentru pietoni. Portughezii de la Lena realizeaza si pasajul subteran din zona intersectiei Bulevardului Aerogarii cu Soseaua Ion Ionescu de la Brad, investitia fiind de aproximativ 9,5 milioane de euro.


NEMULTUMIRI. Prezent la inaugurarea pasajului, Tariceanu a cerut scuze soferilor bucuresteni. "Desi nu sunt primar al Bucurestiului, imi cer scuze pentru traficul din Capitala", a afirmat Tariceanu. Premierul a declarat ca traficul este blocat din cauza "regilor asfaltului", protejati de Cotroceni. "Sunt anumite firme in Romania, in special acesti simpatici regi ai asfaltului, protejati de Cotroceni, care vor sa puna mana pe toate lucrarile, dar nu au forta de munca si capacitate tehnica suficienta pentru a duce lucrarile la bun sfarsit. Acapareaza totul in Bucuresti, deschid zeci de santiere, dupa care isi duc oamenii si utilajele in alta parte, unde au de terminat o alta lucrare, pentru ca nu au forta suficienta sa acopere tot. Acesta e motivul principal pentru care traficul in Bucuresti, si nu numai, este dereglat, in dispretul cetatenilor", a spus Tariceanu.


RÃ…SPUNSUL REGILOR. Gruparea formata din Dorinel Umbrarescu, patronul firmei Spedition UMB, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, patronii firmei Euro Construct Trading a€™98 si ai celebrului restaurant Golden Blitz, localul preferat de presedintele Traian Basescu, este cunoscuta sub denumirea de "regii asfaltului". "Noi avem toate utilajele si oameni necesari pentru finalizarea lucrarilor. Nu am nici o lucrare intarziata, care sa blocheze traficul din centrul Capitalei. Am un singur proiect in centrul Bucurestiului, pe Strada George Enescu", a spus Dan Besciu, unul dintre patronii firmei Euroconstruct.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.