Liberalul Paul Pacuraru sustine ca nu mai vrea sa fie ministru si ca mai multi colegi din PNL vor ca partidul sa treaca in opozitie.Pacuraru incearca sa-l convinga pe Tariceanu
sa renunte la putere Premierul Tariceanu a evitat ieri sa comenteze informatiile privind posibila configurare, dupa 25 noiembrie, a unui guvern format din PNL-PSD-PC-UDMR, aratind ca nu doreste sa se pronunte asupra unor speculatii lansate de „ziare cotroceniste". „Nu sint analist politic si nu comentez astfel de speculatii lansate de ziare cotroceniste", a raspuns Tariceanu unei intrebari a presei pe aceasta tema. Mai transant, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a respins varianta guvernarii alaturi de PSD, declarind, conform NewsIn, ca PNL va avea un guvern minoritar pina la alegerile din 2008. Insa, ministrul Paul Pacuraru, cel care marti a avansat, la Satu Mare, ideea negocierilor cu PSD pentru o guvernare comuna, a dezvaluit, pentru Cotidianul, faptul ca la virful PNL mai multi lideri liberali se gindesc sa renunte la putere si sa treaca in opozitie, in cazul in care, dupa alegerile de duminica, se va ajunge la concluzia ca nu mai doresc sa poarte negocieri cu PSD pentru formarea unui nou Cabinet. „In acest moment, in mod evident, Guvernul nu-si mai poate trece legile prin Parlament si exista doua variante de lucru, a treia nu exista. Ori plecam de la guvernare si, personal, eu pentru asta optez - si multi colegi de-ai mei ar dori sa trecem in opozitie - ori negociem", a declarat Paul Pacuraru. Acesta a explicat ca PNL nu poate negocia decit cu PC - dar acest partid are prea putini parlamentari pentru a asigura sprijinul Guvernului - si cu PSD, insa aceasta varianta nu a fost deocamdata analizata la nivel oficial in conducerea partidului.

Rugat sa comenteze opinia lui Paul Pacuraru, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus, citat de MEDIAFAX, ca PNL are o singura solutie: sa treaca in opozitie. Intrebat daca exista si o alta varianta, presedintele PSD a spus ca aceasta poate fi „o alta majoritate parlamentara sau o majoritate parlamentara". Geoana, despre care in PSD se spune ca vizeaza functia de vicepremier intr-un virtual guvern PNL-PSD, a precizat ca el doreste „obligatoriu" sa fie prim-ministru.