Mivan Development intra pe piata de birouri si de logistica din Bucuresti. Grupul irlandez, care a anuntat dezvoltarea a 10 mall-uri in Romania in urmatorii patru ani, va investi circa 400 de milioane de euro in doua proiecte. "Ne intereseaza foarte
Mivan Development intra pe piata de birouri si de logistica din Bucuresti. Grupul irlandez, care a anuntat dezvoltarea a 10 mall-uri in Romania in urmatorii patru ani, va investi circa 400 de milioane de euro in doua proiecte. "Ne intereseaza foarte mult sa intram pe segmentul spatiilor de birouri din Bucuresti. Avem deja un teren de noua hectare si dorim sa realizam un 'business campus>>, dar inca ne gandim la structura acestuia. Pentru acest proiect vom investi circa 300 de milioane de euro", a declarat agentiei Mediafax John Houghton, property director pentru Romania al Mivan Development. Mivan are in curs de realizare un proiect rezidential in Capitala, in zona Dristor, New Town Residence, ansamblu care cuprinde 655 de apartamente si unul de logostica, in partea de nord a Bucurestiului. Valoarea terenurilor detinute de Mivan in Romania se ridica la circa 150 de milioane de euro, iar investitiile pe care compania le va realiza in urmatorii patru-cinci ani pe piata locala se vor situa in jurul valorii de un miliard de euro. Compania de constructii si dezvoltari imobiliare Mivan Group are birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.Mall-uri sub brandul TiagoCompania, care opereaza in Romania din 1998, a anuntat in luna septembrie ca va investi, in parteneriat cu grupul irlandez Moritz, 700 de milioane de euro pentru constructia a 10 centre comerciale in Romania, sun brandul Tiago. Mall-urile vor fi construite in orase cu peste 100.000 de locuitori, precum Oradea, Targu Mures, Ploiesti, Bacau, Brasov, Sibiu, Galati, Craiova, Baia Mare si Arad. Fiecare unitate va necesita o investitie de peste 70 de milioane de euro. "Am achizitionat deja terenuri pentru proiectele din Oradea, Ploiesti, Targu Mures, Ploiesti, Brasov, Bacau si Sibiu si cautam acum amplasamente pentru celelalte trei investitii", a precizat reprezentantul Mivan. Pe langa reteaua Tiago, Mivan are in derulare in Bucuresti dezvoltarea centrului comercial Liberty Center, a carei valoare de piata dupa finalizare, in anul 2008, va fi de cel putin 130 de milioane de euro. Compania a alocat pentru acest proiect 70 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.