Un medicament antidepresiv folosit in mod comun are efectul cresterii cu pana la 30% a duratei de viata a unor viermi de laborator, conform unui studiu realizat de cercetatori americani si publicat in ultimul numar al revistei Nature, transmite AFP r
Un medicament antidepresiv folosit in mod comun are efectul cresterii cu pana la 30% a duratei de viata a unor viermi de laborator, conform unui studiu realizat de cercetatori americani si publicat in ultimul numar al revistei Nature, transmite AFP receptionata de Rompres. Echipa de cercetatori condusi de Dr. Linda Buck, laurerata a premiului Nobel pentru Medicina in 2004, a studiat efectele a peste 88.000 de substante asupra acestor viermi si au observat ca antidepresivul mianserina actioneaza ca un veritabil elixir al longevitatii pentru aceste micute nevertebrate. Efectul mianserinei asupra longevitatii acestor viermi de laborator (viermi care traiesc in medie 3 saptamani) a fost o crestere consistenta de 30% (+/- 3%) a duratei de viata in cazul in care acest medicament a fost administrat viermilor adulti. Cresterea duratei de viata este de doar 10% (+/- %%) in cazul in care se incepe administrarea acestui medicament antidepresiv inca din perioada larvara a acestor viermi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.