Cotidianul "Junalul National" a dezvaluit ieri faptul ca sotia lui Valeriu Stoica, unul dintre liderii PLD, a fost improprietarita ilegal in anul 1998 cu un teren din centrul orasului Targu Jiu, care apartinea domeniului public.
Cristiana Irine
Cotidianul "Junalul National" a dezvaluit ieri faptul ca sotia lui Valeriu Stoica, unul dintre liderii PLD, a fost improprietarita ilegal in anul 1998 cu un teren din centrul orasului Targu Jiu, care apartinea domeniului public.
Cristiana Irinel Stoica detinuse un imobil situat pe strada Tudor Vladimirescu nr. 55 din Targu Jiu. Printr-un decret din anul 1980, terenul de 844 de metri patrati aferent imobilului Cristianei Irinel Stoica a fost trecut in proprietatea statului, in administrarea autoritatilor locale, fiind utilizat pentru amenajarea unui parc. In momentul de fata, terenul sotiei liderului PLD se afla situat in fata Tribunalului Gorj, iar potrivit planului urbanistic din 1995, suprafata apartinea domeniului public ceea ce inseamna ca nu putea fi retrocedata.
Conform "Jurnalului National", Irinel Stoica a depus la sfarsitul anului 1997 o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului. Peste cateva luni, Comisia judeteana de fond funciar a decis restituirea unei suprafete de sapte sute de metri patrati, fara insa a preciza amplasamentul, informandu-l in acest sens pe prefectul liberal al judetului, subordonat pe linie de partid al lui Valeriu Stoica. La putin timp, familia Stoica a primit un teren din patrimoniul orasului Targu Jiu, vizavi de Tribunalul Gorj, care era insa revendicat si de alte persoane. Aspect care demonstreaza faptul ca acesta nu putea fi retrocedat. Imediat dupa ce a intrat in posesia suprafetei, Irinel Stoica a vandut terenul, acesta fiind cumparat de sase persoane pentru un pret suspect de mic. Este vorba despre 15.000 de dolari. Interesant este ca, la scurt timp, pe acel teren doua societati - Intercomputer General SA si Xymex Prest SRL - au ridicat un sediu de mai multe etaje pentru birouri si alte activitati de natura comerciala.
Ilegalitati in serie
Pe langa faptul ca terenul primit de Irinel Stoica nu putea fi retrocedat intrucat era revendicat si de alte persoane, cotidianul "Jurnalul National" sustine ca o ilegalitate s-a produs si atunci cand s-a decis reconstituirea dreptului de proprietate in favoarea sotiei liderului PLD. Concret, pe actele oficiale ale sedintei in care s-a decis retrocedarea nu apar numele membrilor Comisiei judetene de fond funciar. De asemenea, desi comisia respectiva trebuia sa fie formata din 21 de membri, decizia in cazul Stoica a fost luata doar de cinci. Ceea ce face ca hotararea sa fie ilegala, intrucat, conform legii, trebuie sa fie prezenti trei sferturi din membrii comisiei pentru ca sedinta sa poata sa aiba loc.
Dupa anul 2000, atat noul prefect al judetului Gorj, cat si primarul orasului Targu Jiu si-au dat seama ca terenul primit de Irinel Stoica nu putea fi retrocedat si ca au existat mai multe ilegalitati in constituirea comisiei care a decis improprietarirea sotiei liderului PLD. In acest sens, decizia comisiei a fost atacata in instanta de autoritatile locale in 2001, acestea incercand sa recupereze terenul. Actiunea Prefecturii si a Primariei nu a avut insa castig de cauza, sotia lui Valeriu Stoica ramanand in continuare in posesia unui teren despre care cei de la "Jurnalul National" sustin ca a fost dobandit ilegal.
Stoica nu vede nimic in neregula
ZIUA a stat de vorba cu Valeriu Stoica in legatura cu cazul prezentat mai sus. In ciuda evidentelor privind ilegalitatile comise cu ocazia improprietaririi sotiei sale, liderul PLD sustine ca nu este nimic in neregula si ca ziaristii de la "Jurnalul National" sunt dezinformati. "A fost ceva ce s-a intamplat demult. Cred ca sunt zece ani de atunci. Nu a fost nici o ilegalitate. Exista sentinte definitive care imi dau dreptate. Nu este nimic in neregula. Ziaristii de la Jurnalul National sunt dezinformati. Acesta este comentariul meu", ne-a declarat liderul PLD Valeriu Stoica. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.