Copilul care a murit, la inceputul acestei saptamani, intr-un incendiu izbucnit intr-o tabara improvizata din Bologna se afla in Italia de la inceputul lunii noiembrie. Florin Draghici avea cinci ani si jumatate si a fost adus in Peninsula de parint
Copilul care a murit, la inceputul acestei saptamani, intr-un incendiu izbucnit intr-o tabara improvizata din Bologna se afla in Italia de la inceputul lunii noiembrie. Florin Draghici avea cinci ani si jumatate si a fost adus in Peninsula de parinti, pentru ca bunicii sai, din localitatea doljeana Cerat, nu mai aveau cu ce sa-l creasca. Despre cele intamplate la periferia orasului italian, rudele din tara spun ca incendiul ar fi izbucnit de la o butelie lasata nesupravegheata. Moartea micutului este o adevarata tragedie pentru familia Draghici, care regreta ca l-a adus pe micut in Italia.


Lacrimile nu pot stinge durerea bunicilor lui Florin Draghici, baietelul care a ars de viu intr-o baraca de la periferia orasului Bologna. Acestia spun ca regreta ca au cerut parintilor sa vina sa-l ia la ei in Italia. Cum insa nu mai aveau ce sa-i dea sa manance, s-au gandit ca micutului i-ar fi mai bine alaturi de parinti. “Suntem saraci. Noi traim din ajutorul social si abia aveam ce sa punem pe masa”, spune cu lacrimi in ochi bunicul copilului, Stefan Draghici.

Bunica tine fotografia micutului la san I n casa in care stau acum bunicii baiatului era jale mare. Toate rudele se adunasera, zilele trecute, sa il planga pe micutul Florin, care a plecat prea curand dintre noi si intr-un mod foarte crud. Cea mai indurerata de moartea baietelului s-a aratat bunica acestuia, Maria Draghici, care pastreaza fotografia lui Florin la san. “E mare tragedie, de-asta ne-am si strans toti in casa. Era un copil cuminte, destept si nu facea prostii deloc”, a spus aceasta. Plange in hohote si spune ca nu intelege de ce Dumnezeu l-a luat de langa ei.

Cheta pentru bani de drum
Cu lacrimi in ochi, atat ea, cat si celelalte rude se rugau ca parintii lui sa il poata aduce in tara pentru a fi inmormantat. “Ne-am adunat sa strangem bani, cate o suta, doua sute de mii de lei, ca sa il aduca parintii acasa. Asa facem noi, tiganii, cand e vorba de o tragedie”, spune una dintre rudele copilului mort in Italia. Din spusele sefului de post din Cerat, conform prevederilor legale, autoritatile locale trebuie sa ajute familia, macar pentru ca trupul copilului sa fie adus in tara, in conditiile in care oamenii au o situatie materiala precara. De cealalta parte, primarul localitatii a aflat aceasta veste, insa nu a reusit sa isi faca timp pentru a reflecta asupra situatiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.