Pretul estimat de Agentia Fitch pentru turneul final, 27 miliarde de euro, a ascutit lupta de clasa in Polonia.

Placerea polonezilor de a gazdui, impreuna cu Ucraina, Campionatul European din 2012 va fi platita scump. Conform unei eval
Pretul estimat de Agentia Fitch pentru turneul final, 27 miliarde de euro, a ascutit lupta de clasa in Polonia.

Placerea polonezilor de a gazdui, impreuna cu Ucraina, Campionatul European din 2012 va fi platita scump. Conform unei evaluari facute de agentia Fitch Ratings, gazduirea turneului final va costa 27 de miliarde de euro. La elaborarea acestor estimari, Fitch a luat in calcul atit constructia de stadioane noi pentru partidele de fotbal, precum si investitiile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Reprezentantii fostei guvernari sustin ca previziunile Fitch sint eronate, costurile anticipate fiind prea mari, desi nu s-a finalizat inca nici o estimare oficiala a cheltuielilor asociate evenimentului sportiv. Pe de alta parte, oficialii Partidului Crestin-Democrat, care formeaza noua coalitie de guvernamint alaturi de Partidul Popular, sint de parere ca datele furnizate de Fitch reprezinta estimari de incredere. Pentru comparatie, 155 de milioane de euro au fost sumele incasate de federatia si liga germane pentru CM 2006, impactul asupra economiei germane fiind de 2,9 miliarde de euro, conform unui studiu al Institutului Federal de stiinte ale sportului.

Probleme cu costurile pentru fotbal exista si in Africa de Sud, organizarea CM 2010 avind nevoie de inca 500 de milioane de dolari fata de estimarile initiale. Guvernul sud-african a deblocat un buget de 2,6 miliarde de dolari si va studia modul in care ar putea finanta surplusul necesar, aparut ca urmare a grevelor, dar mai ales a cresterii preturilor la otel si ciment.

Organizarea clubului Atletico Madrid este studiata la universitatile de management din Europa: www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.