Lucrarile la centurile de nord si sud ale Capitalei la nivel de autostrada vor costa peste doua miliarde de euro, de trei ori mai mult decat estimarile initiale din studiile de fezabilitate realizate in perioada 2002-2004, au anuntat reprezentantii
Lucrarile la centurile de nord si sud ale Capitalei la nivel de autostrada vor costa peste doua miliarde de euro, de trei ori mai mult decat estimarile initiale din studiile de fezabilitate realizate in perioada 2002-2004, au anuntat reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT). Acestia au motivat majorarea costurilor prin aceea ca pretul terenurilor ce urmeaza sa fie expropriate au crescut de peste 60 de ori.

„Acest lucru este rezultatul faptului ca nu s-au construit la timp autostrazi si pentru asta ar trebui sa plateasca toti ministrii care au fost pana acum in minister. Sa plateasca macar cu rusinea“, a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Acesta a precizat ca la 1 octombrie 2008 vor incepe lucrarile la Centura de Nord la profil de autostrada, costurile urmand sa depaseasca un miliard de euro. Initial, conform studiului de fezabilitate realizat in 2002, valoarea lucrarilor era de 370 milioane de euro, insa din cauza cresterii preturilor terenurilor de la 5 milioane de euro la 282 milioane de euro, valoarea lucrarilor vor depasi un miliard de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.