Polonia va cheltui 27 miliarde de euro pentru gazduirea Campionatului European de fotbal din 2012, apreciaza agentia de evaluare financiara Fitch Ratings, citata de cotidianul online Budapest Business Journal (BBJ).
Fitch a luat in calcul la elaborarea acestor estimari atat constructia de stadioane noi pentru partidele de fotbal, cat si investitiile pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Reprezentantii fostei guvernari sustin ca previziunile Fitch sunt eronate, costurile anticipate fiind prea mari, desi nu s-a finalizat inca nicio estimare oficiala a cheltuielilor asociate evenimentului sportiv. Primele informatii oficiale legate de nivelul asteptat al costurilor ar putea fi publicate pana la finele anului 2007, potrivit autoritatilor poloneze.Investitiile in infrastructura rutierea ar putea ajunge la 100 mld. euro Fitch apreciaza ca cea mai mare provocare cu care se confrunta organizatorii evenimentului se refera la modernizarea infrastructurii rutiere.
In opinia specialistilor agentiei de evaluare, infrastructura de transport ar putea necesita investitii totale de pana la 100 de miliarde de euro.
Noua guvernare poloneza analizeaza posibilitatile de modificare a legislatiei actuale, care vizeaza accelerarea procesului de constructie a liniilor de transport rutier.
Astfel, partidul crestin-democrat vrea sa simplifice si sa reduca timpul necesar realizarii unor proceduri administrative, inclusiv cele privind exproprierile si achizitia de terenuri, potrivit BBJ, citat de Mediafax.