Numarul  de turisti care au ales sa viziteze Venetia in 2007 va ajunge la 20 de milioane pana la sfarsitul anului, o cifra record, au indicat oficialii de la departamentul de turism al orasului, transmite AFP, preluat de Mediafax. Numarul 
Numarul de turisti care au ales sa viziteze Venetia in 2007 va ajunge la 20 de milioane pana la sfarsitul anului, o cifra record, au indicat oficialii de la departamentul de turism al orasului, transmite AFP, preluat de Mediafax. Numarul impresionant de vizitatori care au petrecut cel putin o noapte la Venetia a ajuns la 8,7 milioane de la inceputul anului, fata de 8,2 milioane de persoane pe intreg anul trecut, potrivit Federicai Durica, de la departamentul de turism al orasului. Din 2004, numarul de turisti a crescut cu 30%, potrivit aceleiasi surse. Numarul de turisti care au vizitat orasul de la inceputul anului, dar care nu au innoptat aici va ajunge la 11 - 12 milioane pana la sfarsitul anului, potrivit lui Durica. Raportul intre turistii straini (80%) si italieni (20%) a ramas constant. In ceea ce priveste nationalitatea turistilor, numarul japonezilor s-a diminuat cu 7,2%, dar cel al rusilor a crescut puternic, cu 30,8%, iar cel al spaniolilor a crescut cu 17,6% si cel al francezilor cu 10,7%. Americanii continua sa formeze cel mai mare grup de turisti, cu aproximativ 1,15 milioane de persoane care au petrecut cel putin o noapte la Venetia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.