Marian Banu, inspector de imagine la ISMB, ne-a declarat ca Inspectoratul Scolar a trimis o circulara conducerilor institutiilor de invatamant prin care le cerea evacuarea claselor de vineri de la pranz pana luni seara, urmand ca recuperarea lor sa f
Marian Banu, inspector de imagine la ISMB, ne-a declarat ca Inspectoratul Scolar a trimis o circulara conducerilor institutiilor de invatamant prin care le cerea evacuarea claselor de vineri de la pranz pana luni seara, urmand ca recuperarea lor sa fie facuta ulterior. "In unitatile de invatamant unde se organizeaza sectii de votare trebuie sa permitem - evident, la parter - amenajarea lor. De obicei, in editiile precedente actiunea de amenajare incepea la ora 12.00", ne-a declarat Banu. La aflarea vestii, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a dispus neintreruperea sub nici o forma a orelor de curs. In jurul orei 15.00, insp. Banu a revenit cu decizia finala a ministerului, care insa nu a lamurit lucrurile. Astfel, conform comunicatului oficial al ministerului, orele de curs din salile evacuate se vor desfasura in mod obligatoriu in laboratoare. Totusi, "in cazuri cu totul si cu totul speciale", Consiliile de Administratie ale scolilor vor putea decide suspendarea cursurilor. Cu alte cuvinte, hotararea a fost lasata la latitudinea fiecarui director de scoala, care, evident, cunoaste exact situatia de la fata locului.
Seful institutiei responsabile cu organizarea alegerilor, prefectul Catalin Deaconescu, ne-a declarat ca amenajarea sectiilor de votare in scoli va incepe vineri dimineata: "Recomandarea mea catre directori a fost sa organizeze activitati didactice in afara institutiilor, astfel incat sa lase neocupat spatiul destinat alegerilor. Avem de amenajat 2700 de sectii, si nu avem capacitatea sa facem acest lucru de vineri seara pana sambata dimineata la prima ora".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.