Pe piata romaneasca de retail au fost anuntate in prezent 100 de centre comerciale ce urmeaza a fi inaugurate pana in 2009-2010, insa doar 70% au  sanse reale de finalizare, deoarece in urmatorii ani vor aparea si primele esecuri pe acest segmen
Pe piata romaneasca de retail au fost anuntate in prezent 100 de centre comerciale ce urmeaza a fi inaugurate pana in 2009-2010, insa doar 70% au sanse reale de finalizare, deoarece in urmatorii ani vor aparea si primele esecuri pe acest segment, sustin analistii Eurisko. "Cred ca doar 60-70% din centrele comerciale anuntate in Romania se vor finaliza, restul de 30% fie nu vor mai fi construite, fie isi vor schimba destinatia initiala si se vor transforma in proiecte rezidentiale sau de birouri. Piata va fi suprasaturata si in patru - cinci ani sau chiar mult mai devreme vom asista la esecuri in domeniu cand cresterea ofertei de produse comerciale va depasi puterea de absorbtie a pietei si ritmul de dezvoltare economica", a declarat Daniel Nistor acount manager retail department Eurisko. Acesta a analizat si evolutia yield-ului (randamentul investitional) pe piata romaneasca a spatiilor comerciale de strada, indicator influentat in principal de potentialul de dezvoltare al zonei (orasului) in care este construit centrul comercial, de amplasament, vizibilitate, trafic pietonal existent si previzionat, estimarea chiriilor viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.