Cotatia actiunilor companiei americane a urcat la inceputul saptamanii, ca urmare a faptului ca investitorii au sperat in incheierea unei tranzactii cu operatorul chinez de telefonie China Mobile.
Cotatia actiunilor companiei Apple a urcat mart
Cotatia actiunilor companiei americane a urcat la inceputul saptamanii, ca urmare a faptului ca investitorii au sperat in incheierea unei tranzactii cu operatorul chinez de telefonie China Mobile.
Cotatia actiunilor companiei Apple a urcat marti cu mai mult de 10%, dupa patru zile consecutive de scadere, dupa ce seful companiei China Mobile Ltd, Wang Jiangzhou, a spus ca poarta negocieri in vederea unei posibile intelegeri pentru aducerea iPhone in China. Cotatia actiunilor companiei China Mobile a crescut si ea, cu 9%, miercuri.
Wang a respins insa sugestiile referitoare la semnarea unui acord in curand, cu ocazia unei conferinte de la Macao. O sursa avizata a declarat pentru Reuters ca declaratiile lui Wang au fost exagerate.
Telefoanele iPhone ar putea fi incompatibile cu piata chineza de telefonie, din cauza cardurilor SIM blocate, care nu permit folosirea aparatului decat intr-o singura retea de telefonie.
"Trebuie stiut ca SIM cardurile chinezesti nu sunt blocate, cum sunt cele ale telefoanelor iPhone", a spus, sub anonimat, una dintre sursele avizate.
"In al doilea rand, modelul nostru de afaceri nu permite impartirea veniturilor cu producatorii terminalului. Noi nu impartim castigurile. Este o regula chinezeasca", a mai aratat sursa citata.
Compania China Unicom, cea mai mica dintre cei doi operatori wireless de pe piata chineza, a anuntat ca nu are planuri imediate privitoare la aducerea telefonului iPhone in China, dar a spus ca ar putea fi deschisa la o astfel de idee.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.