Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez prezinta sambata si duminica un nou ciclu muzical, "Tineri Mari Solisti", ce cuprinde doua concerte sustinute de pianistul francez Alexandre Tharaud, la Ateneul Roman. Primul concert la Bucuresti al
Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez prezinta sambata si duminica un nou ciclu muzical, "Tineri Mari Solisti", ce cuprinde doua concerte sustinute de pianistul francez Alexandre Tharaud, la Ateneul Roman. Primul concert la Bucuresti al lui Alexandre Tharaud va fi un omagiu adus lui Dinu Lipatti, foarte admirat de pianistul francez, informeaza organizatorii. Dupa succesul international obtinut cu imprimarea pe disc a Suitelor lui Rameau, in 2001, interpretarea la pian a repertoriului baroc (Couperin, Bach), (re)interpretarea originala a operelor lui Ravel si Chopin, creatiile sale in domeniul muzicii contemporane alaturi de Thierry Pecou sau de Guillaume Connesson fac din Alexandre Tharaud figura emblematica a tinerei generatii de pianisti francezi. Fie ca este vorba de inregistrari sau de concerte ale tanarului pianist francez, profunzimea sa muzicala si estetica, stilul precis si luminos i-au adus o larga recunoastere internationala. Astfel, lui Alexandre Tharaud ii vor urma Marc Coppey, Bertrand Chamayou si Nicolas Baldeyroux. Ciclul "Tineri Mari Solisti" isi propune sa prezinte opere rare, interpreti si artisti contemporani, pe parcursul a cinci intalniri muzicale care se vor desfasura in perioada noiembrie 2007 - martie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.