Presedintele Traian Basescu refuza sa promulge Legea votului uninominal, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, deoarece vrea sa isi impuna propria vointa, a afirmat premierul Tariceanu, aratand ca sistemul propus de seful statul
Presedintele Traian Basescu refuza sa promulge Legea votului uninominal, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, deoarece vrea sa isi impuna propria vointa, a afirmat premierul Tariceanu, aratand ca sistemul propus de seful statului este „o incercare de pregatire a dictaturii“.

Seful statului se apara cu... PSD
Ieri, presedintele Traian Basescu a efectuat o vizita de cateva ore in municipiul Pitesti, care a avut ca scop principal sustinerea proiectului sau politic de introducere a votului uninominal. Dupa ce a admirat, din viteza limuzinei prezidentiale, noua sosea de centura a orasului, seful statului s-a indreptat catre Biblioteca Judeteana. Aici, in sala festiva a institutiei, presedintele s-a adresat unui numeros auditoriu, caruia i-a explicat, in detaliu, in ce consta si ce presupune sistemul de vot uninominal ce va fi supus aprobarii populare la referendum. Basescu a insistat asupra avantajelor pe care sistemul uninominal propus de el insusi le are fata de votul pe liste si fata de proiectul cabinetului Tariceanu. „Stiu ca dumneavoastra, pitestenii, ati po reclit autostrada catre Bucuresti autostrada Dandanache. Stiu si de unde a rezultat porecla aceasta. De acum incolo, se va termina cu astfel de lucruri! Vom scapa, o data pentru totdeauna, de parlamentarii-listaci“, a spus Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.