Comisia Europeana (CE) a amendat Sony Corp si alti doi producatori japonezi de casete video cu aproape 75 de mil. de euro, pentru asociere in vederea fixarii preturilor, transmite Reuters, citat de Mediafax. "In perioada 1999-2002, Sony, Fujifilm si
Comisia Europeana (CE) a amendat Sony Corp si alti doi producatori japonezi de casete video cu aproape 75 de mil. de euro, pentru asociere in vederea fixarii preturilor, transmite Reuters, citat de Mediafax. "In perioada 1999-2002, Sony, Fujifilm si Hitachi Maxell au reusit sa majoreze si sa controleze preturile printr-o serie de intalniri regulate si alte contacte ilegale", se arata intr-un comunicat al CE. Amenda impusa Sony a fost majorata cu 30%, la peste 47 de mil. de euro, deoarece a incercat sa obstructioneze investigatia, potrivit Executivului Uniunii. Totodata, amenzile aplicate Fujifilm Holdings si Hitachi Maxell au fost reduse cu 40%, respectiv 20%, la 13,2 mil. de euro si 14,4 mil. de euro, dupa ce au cooperat cu autoritatile europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.