Sefii regionalelor feroviare inecate in datorii vor beneficia de masini Toyota si Volkswagen.

In loc sa-si plateasca datoriile de peste 87,5 milioane de euro catre furnizorii de servicii si materiale, CFR Calatori a achizitionat 70 de aut
Sefii regionalelor feroviare inecate in datorii vor beneficia de masini Toyota si Volkswagen.

In loc sa-si plateasca datoriile de peste 87,5 milioane de euro catre furnizorii de servicii si materiale, CFR Calatori a achizitionat 70 de autorisme Volkswagen si Toyota in valoare de 1,1 milioane euro, fara TVA. Directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, ne-a declarat, ieri, ca licitatia pentru achizitionarea autoturismelor a durat cinci luni. „CFR Calatori a achizitionat in leasing, de doi ani, mai multe autoturisme pentru regionale. Inlocuirea a 70% din parcul din dotarea SNTFC CFR Calatori SA s-a dovedit a fi o necesitate impusa de starea tehnica a autovehiculelor, acest parc reprezentand un pericol pentru siguranta rutiera.

Autovehiculele utilizate aveau grad ridicat de uzura, ceea ce implica riscuri mari privind siguranta circulatiei“, ne-a spus directorul general al CFR Calatori. Alexandru Noaptes a precizat ca unele autoturisme din parcul CFR consuma 25 de litri de benzina la suta de kilometri.

„Majoritatea autovehiculelor din parcul auto au durata normala de functionare depasi ta, au motoare non-euro, ceea ce conduce la poluarea mediului inconjurator, au grad avansat de uzura fizica si in cele mai multe cazuri au generat defectiuni tehnice cu repercusiuni asupra traficului rutier, respectiv accidente. In plus, functionarea neeconomica prin consum mare de combustibil si lubrefianti, precum si multitudinea reparatiilor tehnice la costuri nejustificat de mari“, a adaugat managerul CFR Calatori. Alexandru Noaptes a precizat ca un model de Toyota Auris costa circa 11.000 de euro, fara taxe.

„De cand este infiintata societatea CFR Calatori, nu a fost nici o licitatie pentru achizitia de autoturisme. Autoturismele ce vor fi achizitionate nu reprezinta nici 1% din ceea ce platim lunar catre CFR SA, in contul taxei pentru utilizarea infrastructurii. Fondurile pentru achizitia de autoturisme sunt de la buget“, a precizat Noaptes.

Passat si Avensis pentru sefi


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.