Un profesor de sport de la o scoala din Ploiesti si-a hartuit timp de mai bine de doua luni elevele de doar 13 ani. In urma reclamatiilor parintilor, profesorul Andrei Onofrei si-a dat demisia, dar are oricand liber la catedra.


Profesorul Onofrei le-a cerut, la inceputul anului scolar, fetelor de clasa aVII-a de la Scoala "Elena Doamna" din Ploiesti numerele de mobil personale si id-urile de messenger. Pretextul - sa comunice despre eventualele competitii sportive. Discutiile cu cele care l-au acceptat in lista virtuala de prieteni au avut insa o cu totul alta tenta. Fetele erau intrebate pe messenger de cadrul didactic daca au probleme in dragoste sau daca si-au inceput viata sexuala.


HAI CINCI. Mai mult, Andrei Onofrei si-a facut si un profil pe portalul de internet Hi5, in care se descrie ca fiind un tip nonconformist si vanitos si specifica faptul ca e in cautare de fete cu varste cuprinse intre 13 si 23 de ani. Si-a invitat si cateva dintre eleve sa fie "prieteni" pe Hi5. Cele care l-au acceptat in lista de messenger spun ca proful le trimitea poze si ca, la avatar, avea o fotografie cu el in slip. Cele care au decis sa-l ignore au suferit consecinte la ore. "Este adevarat ca profesorul s-a razbunat intr-un fel pe ele, punandu-le sa alerge mai mult sau sa care saltele", recunoaste directoarea scolii, Simona Spalatelu. Nu toate elevele si-au anuntat parintii despre tentativele de "imprietenire" ale profesorului Onofrei. Parintii care au aflat au depus o reclamatie impotriva lui Onofrei la Inspectoratul Scolar Judetean. Profesorul nu a vrut sa comenteze acuzatiile care i se aduc nici in fata directoarei scolii, nici atunci cand l-am contactat. "Cand l-am confruntat mi-a spus doar ca e obosit si stresat si ca imi va spune maine. A doua zi si-a dat demisia", declara directoarea scolii Elena Doamna, Simona Spalatelu.


SANCTIUNE CU PORTITE. Directorul adjunct al ISJ Prahova, Gheorghe Borovina, spune ca, in urma plangerilor primite, profesorul Onofrei a fost chemat la o discutie. "Ceea ce a facut dumnealui nu se poate numi pedofilie. Dar a creat o situatie neconforma cu pozitia de cadru didactic. E clar ca omul are o problema, are doar 26 de ani... E necopt la minte", crede Borovina. In urma discutiilor cu reprezentantii ISJ, Andrei Onofrei si-a dat demisia din invatamant. Acest fapt nu inseamna insa ca a fost exclus din sistem. Profesorul nabadaios isi poate relua cariera la catedra de la anul. "E adevarat ca demisia e un act unilateral, valabil pentru anul in curs. Daca ar dori sa revina in invatamant la un moment dat, va putea incerca... Dar pe dosarul lui exista aceasta pata care poate cantari mult", recunoaste Gheorghe Borovina. Tot el spune insa ca se putea face o ancheta serioasa, dar "n-am vrut sa lasam lucrurile sa se inflameze. Oricare alta sanctiune aplicata putea sa suporte o interventie juridica". Deci, problema a fost rezolvata... pana la anul.


EXPLICATII
"A creat o situatie neconforma cu pozitia de cadru didactic. E clar ca omul are o problema, are doar 26 de ani...E necopt la minte"
Gheorghe Borovina
directorul adjunct al ISJ Prahova