Evolutia negativa a pietelor bursiere americane s-a rasfrant si asupra celor romanesti. Aceasta a avut drept efect o intensificare a tranzactiilor pe piata la termen de la Sibiu, preturile la derivatele pe actiuni parand a se pregati de intrarea la c
Evolutia negativa a pietelor bursiere americane s-a rasfrant si asupra celor romanesti. Aceasta a avut drept efect o intensificare a tranzactiilor pe piata la termen de la Sibiu, preturile la derivatele pe actiuni parand a se pregati de intrarea la cota de avarie.
Interesanta a fost activitatea si pe piata raportului euro/leu, unde investitorii nu s-au avantat sa creasca preturile, ei asteptand o linistire a apelor pana la scadenta de luna viitoare. Astfel, tranzactiile pe decembrie au fost realizate la 3,48 - 3,5 lei.
Pe piata unciei de aur, pretul pentru scadenta decembrie a crescut cu 6,9 dolari, la 790 dolari, in timp ce cumparatorii de optiuni Call mizeaza pe o crestere la peste 800 de dolari.
Cele mai cautate derivate au fost cele pe SIF 2, care dupa o deschidere la 3,35 lei au atins un maxim de 3,261 lei pentru ca apoi sa scada la 3,18 lei, inchiderea realizandu-se la 3,2 lei, mai jos cu sase bani fata de luni.
Aceleasi miscari ample s-au inregistrat si pentru celelalte scadente, preturile de cotare fiind de 3,41 lei pentru martie, in scadere cu 7,75 bani, 3,64 lei pentru iunie, in scadere cu 4 bani, si 3,8003 lei pentru septembrie, mai jos cu 10,1 bani fata de luni.
Derivatele pe SIF 5 au deschis pentru luna viitoare la 4,05 lei, au atins un minim de 3,982 lei, inchiderea realizandu-se la un pret de cotare de 4,0095 lei, mai jos cu sase bani fata de sedinta precedenta.
Pentru martie pretul de cotare a scazut cu sase bani la 4,2299 lei, iar pentru iunie cu 12,1 bani la 4,41 lei.
Pierderi consistente au avut si derivatele pe Broker Cluj, care au inchis pentru decembrie la 2,38 lei, mai jos cu 13 bani fata de luni si la 2,61 lei pentru martie, in scadere cu 8 bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.