Potrivit INS, numarul populatiei cu drept de vot luat in considerare la alegerile de la 25 noiembrie este cel rezultat din evidentele nominale ale persoanelor gestionate de MIRA si nu numarul populatiei stabile in varsta de 18 ani si peste, estimat d
Potrivit INS, numarul populatiei cu drept de vot luat in considerare la alegerile de la 25 noiembrie este cel rezultat din evidentele nominale ale persoanelor gestionate de MIRA si nu numarul populatiei stabile in varsta de 18 ani si peste, estimat de INS la 1 iulie 2007.
De asemenea, institutul a precizat, ieri, ca la cele doua procese electorale care se vor desfasura in data de 25 noiembrie, pe lista electorala pentru europarlamentare sunt inscrise 18.267.639 de persoane, iar pentru referendum, 18.267.634 persoane. INS calculeaza si da publicitatii de doua ori pe an - la 1 ianuarie si la 1 iulie - populatia stabila a Romaniei, mai precizeaza INS. Precizarea a fost facuta dupa ce luni, liderul PD, Emil Boc, a solicitat Guvernului sa precizeze public numarul cetatenilor cu drept de vot, intrucat MIRA si INS au avansat cifre separate cu privire la populatia care poate vota.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.