Tanta Nedelcu a fost expulzata din Italia pe 9 noiembrie. Isi platise chiria pe trei luni in avans si astepta contractul de munca. Se angajase sa faca curatenie in casa unui preot din orasul Ferrara. A fost ridicata insa din mijlocul strazii, trecut
Tanta Nedelcu a fost expulzata din Italia pe 9 noiembrie. Isi platise chiria pe trei luni in avans si astepta contractul de munca. Se angajase sa faca curatenie in casa unui preot din orasul Ferrara. A fost ridicata insa din mijlocul strazii, trecuta prin cateva sectii de politie si apoi trimisa la Bucuresti. Nu a mai apucat macar sa-si ia cateva haine sau pasaportul pe care le avea in garsoniera inchiriata. Ea este primul roman expulzat din Ferrara. „Pe 8 (noiembrie - n.r.) seara mergeam pe una din strazile principale din Ferrara. S-a oprit langa mine o masina din care au coborat doi politisti imbracati civil, m-au legitimat si apoi m-au dus la sectie“, povesteste Tanta, pe care am gasit-o, ieri, trebaluind in curtea casei ei din cartierul Rahova. Ne-a explicat, foarte contrariata, ca la sectia de politie a fost pusa direct sa semneze actele de expulzare. In mod normal, decizia de expulzare trebuie semnata dupa ce invinuitul trece prin fata unui judecator. „Ei ma asteptau cu actele deja facute. Pentru ca nu am semnat, am ajuns si la judecator, dar a fost inutil“, spune Tanta, inca bulversata de rapiditatea evenimentelor. „Se vedea ca vor sa scape de noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.