Astazi se implineste un an de cand bunul Parinte Gheorghe Calciu s-a mutat in Imparatia lui Dumnezeu. Pe 23 noiembrie, duhovnicul detinutilor politici si al tinerilor anticomunisti ar fi implinit 82 de ani. Parintele, care era si presedintele de onoa
Astazi se implineste un an de cand bunul Parinte Gheorghe Calciu s-a mutat in Imparatia lui Dumnezeu. Pe 23 noiembrie, duhovnicul detinutilor politici si al tinerilor anticomunisti ar fi implinit 82 de ani. Parintele, care era si presedintele de onoare al Asociatiei 15 Noiembrie 1987, ramane un simbol al rezistentei si biruintei in fata diavolului comunist, cu multiplele sale fete, de la experimentul satanic al Fenomenului Pitesti la stergerea identitatilor nationale prin planuri internationaliste. Portalul ortodox Razbointrucuvant.ro si-a propus sa-i cinsteasca memoria prin publicarea, zilnic, a unei pagini esentiale din cartea-eveniment "Viata parintelui Gheorghe Calciu" recent aparuta la Editura Christiana. Parintele Gheorghe Calciu, inchis in mai multe randuri de comunisti si eliberat numai la insistente Statelor Unite ale Americii, ramane un martir marturisitor ce va intra negresit in galeria sfintilor ortodoxiei romanesti. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.