La sfarsitul saptamanii trecute, bursa din Sibiu a organizat intalnirea anuala a brokerilor, reprezentanti ai celor mai active 25 SSIF-uri. Cu acest prilej specialistii bursei sibiene au prezentat teme cum ar fi: "Platforma WebTrader - noul sistem de
La sfarsitul saptamanii trecute, bursa din Sibiu a organizat intalnirea anuala a brokerilor, reprezentanti ai celor mai active 25 SSIF-uri. Cu acest prilej specialistii bursei sibiene au prezentat teme cum ar fi: "Platforma WebTrader - noul sistem de acces in timp real al investitorilor pe piata BMFMS", "Evaluarea optiunilor - calculatorul de optiuni", "Strategii de tranzactionare a optiunilor pe piata BMFMS".
Discutiile au fost de natura interactiva, fiind abordate si chestiuni legate de activitatea de market-making, produse noi sau managementul riscului. Printre cele mai interesante propuneri s-a aflat cea a lansarii unui indice ale carui active suport sa fie cotatiile futures pentru cele mai lichide trei piete de la bursa sibiana, acesta devenind o prioritate a BMFMS.
Dupa incheierea seminarului presedintele BMFMS, dl Teodor Ancuta a declarat ca intalnirea a fost un succes, afirmand ca: "An de an ne straduim ca acest eveniment sa fie tot mai bine organizat, temele de discutie sa fie cat mai de actualitate si utile, astfel incat sa reusim, atat bursa cat si toti brokerii activi sa dezvoltam si mai mult piata de capital si derivatele financiare. Directia pe care ne plasam in momentul actual este una de dezvoltare a pietei prin implementarea catorva strategii de crestere a lichiditatii si introducerea in paralel a noi facilitati pentru brokeri si clienti".
Vasile Epure, presedintele Estinvest Focsani a precizat ca "intalnirea din acest an a fost cea mai buna dintre toate la care am participat, fapt datorat in primul rand temelor discutate care au fost deosebit de interesante si utile. Totodata am vazut o echipa a bursei sibiene foarte motivata, interesata de problemele pietei si rezolvarea lor precum si de implementarea de facilitati atractive atat pentru intermediari, cat si pentru investitori".
La randul sau, Victor Pop, directorul de operatiuni al SSIF Intervam Bucuresti a observat ca "s-a remarcat prezentarea ultimelor actualizari ale platformei de tranzactionare WebTrader, plus facilitatile dezvoltate in vederea cresterii lichiditatii in piata optiunilor si ma refer aici la calculatorul primelor pentru volatilitate, respectiv la tendintele si trendurile in strategiile de tranzactionare".
Opinia favorabila a participantilor a fost intarita si de Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj, liderul societatilor active pe piata la termen, care a declarat ca "intalnirea brokerilor s-a dovedit a fi una dintre cele mai reusite, atingandu-se pe parcursul derularii sale o serie de elemente cheie in dezvoltarea pe viitor a pietei instrumentelor financiare derivate, pe baza unor strategii care implica atat dezvoltarea din punct de vedere tehnic a modalitatilor de realizare a tranzactiilor, cat si din perspectiva diversificarii produselor, facilitatilor si strategiilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.