Mii de parinti au solicitat microcipul inventat de Kevin Warwick, dupa ce au aflat de celebrul caz al micutei britanice Maddie - Madeleine McCann - , care a disparut in Portugalia acum 201 zile. Microcipul este inca in teste in laboratorul lui Warwi
Mii de parinti au solicitat microcipul inventat de Kevin Warwick, dupa ce au aflat de celebrul caz al micutei britanice Maddie - Madeleine McCann - , care a disparut in Portugalia acum 201 zile. Microcipul este inca in teste in laboratorul lui Warwick din cadrul Universitatii Reading si va fi gata intr-un an. Cercetatorul spune ca produsul va permite politiei si parintilor sa localizeze copiii pieduti sau sechestrati. “Atunci cand Maddie a disparut, pe 3 mai, in Algarve, primeam peste 1.000 de e-mailuri pe zi de la parinti care ma intrebau despre aceasta tehnologie si care o voiau pentru copiii lor”, a declarat Warwick, cunoscut pentru realizarea unor roboti si pentru implanturile cibernetice pe care le testeaza pe propriul corp. El este convins ca nu este departe ziua in care vom folosi microcipurile in organismele noastre ca un lucru comun, la fel cum folosim acum parfumul. “Inca mai primesc numeroase cereri de la parinti pentru microcip”, a adaugat cercetatorul, care asigura ca instrumentul va putea fi comercializat in toata lumea in doi-trei ani. Tehnologia folosita nu este foarte scumpa, dar se plateste serviciul, exact ca la telefonia mobila. Cu siguranta este un produs pe care nimeni nu-si doreste sa-l foloseasca din placere, dar pe care multi l-ar cumpara pentru a se proteja. Chiar daca Warwick nu poate da inca detalii despre creatia sa, a declarat ca are deja semnate acorduri pentru comercializare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.