LA FORAT. Guvernul Ucrainei a aprobat planul de exploatare a zacamantului de gaze naturale de pe platoul continental. Desi este vorba doar despre un proiect de lucru, se presupune ca in Marea Neagra trebuie montate cateva sonde de foraj nu departe de
LA FORAT. Guvernul Ucrainei a aprobat planul de exploatare a zacamantului de gaze naturale de pe platoul continental. Desi este vorba doar despre un proiect de lucru, se presupune ca in Marea Neagra trebuie montate cateva sonde de foraj nu departe de Insula Serpilor, anunta cotidianul Segodnia, citat de Hotnews. Zacamantul se afla la 50 km est de insula. Pana la sfarsitul anului viitor se intentioneaza extragerea unui miliard de metri cubi de gaze naturale.  ROMANI VS ROMANI. Un autocar cu romani care se intorceau din Italia a fost atacat intr-o benzinarie din Ungaria de alti patru romani. Agresorii, trei barbati si o femeie, jucatori de alba-neagra, i-au fortat in Austria sa joace si sa piarda sute de euro, apoi i-au urmarit pana in Ungaria. La oprirea intr-o benzinarie, cei patru au fortat urcarea in autocar si i-au amenintat cu cutite si pistoale. Oamenii au depus plangere abia la intrarea in tara, la politia de frontiera de la Vama Turnu.     DESPAGUBIRI. Familia regala de Sa­voia a cerut statului italian plata a 260 de mi­lioane de euro, plus dobanda aferenta, sub forma de despagubire morala pentru cei 56 de ani petrecuti in exil, transmite Mediafax. Fa­milia regala cere, de asemenea, restitui­rea bunurilor confiscate de statul italian dupa plecarea in exil fortat in 1946, fara a preciza natura si valoarea acestor bunuri.   NATO. Ucraina si Georgia nu vor fi in­vi­­­tate sa adere la NATO in cadrul summit-u­lui care se va desfasura la Bucuresti in apri­lie 2008. Potrivit unui oficial al Aliantei, citat de Itar-Tass, singurele state a caror intrare in NATO va fi anuntata sunt Macedonia, Croatia si Albania. La reuniune se va mai discuta posibilitatea ex­tin­derii si pe mai departe a contingentului din Afganistan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.