Retrocedarea terenurilor si a cladirilor ce apartin invatamantului bucurestean continua fara drept de apel. La nivel de Capitala, situatia este destul de dramatica, deoarece pana acum au fost revendicate circa 90% din terenurile scolilor si liceelor
Retrocedarea terenurilor si a cladirilor ce apartin invatamantului bucurestean continua fara drept de apel. La nivel de Capitala, situatia este destul de dramatica, deoarece pana acum au fost revendicate circa 90% din terenurile scolilor si liceelor. Ultimul exemplu dramatic este situatia Liceului „Constantin Brancusi“din sectorul 2, unde aproximativ 640 de elevi risca sa nu-si mai poata termina scoala. Liceului i-au fost revendicate doua cladiri, si anume sala de sport si caminul, care urmeaza sa fie inchise. In urma unei hotarari judecatoresti, cladirile au trecut in posesia unei firme straine. „S-a ajuns la aceasta situatie din cauza includerii celor doua cladiri in patrimoniul S.C. Pipera S.A., care are toate activele la o alta adresa, nicidecum la adresa la care se afla liceul. Nu este normal ca aceasta sa isi intabuleze aceste cladiri, mai ales in perioada litigiului, si sa le instraineze unei alte firme“, a declarat directorul directiei juridice sector 2, Elena Nita. Reprezentantii Primariei sectorului 2 s-au opus evacuarii, mai mult, au refuzat sa semneze procesul verbal de punere in posesie a firmei, care revendica sala de sport si caminul liceului „Brancusi“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.