Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), in primele zece luni ale anului au fost traficati aproximativ 1500 de cetateni romani, 247 fiind copii. Din numarul total al minorilor traficati, 215 sunt fe
Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), in primele zece luni ale anului au fost traficati aproximativ 1500 de cetateni romani, 247 fiind copii. Din numarul total al minorilor traficati, 215 sunt fete, cele mai multe cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani. Presedintele ANITP, Dumitru Licsandru a precizat ca 21 dintre minorii traficati anul acesta aveau sub 14 ani. In ceea ce priveste provenienta acestora, 116 erau din mediul urban, 111 din cel rural, iar in 20 de cazuri nu s-a putut inca stabili care este domiciliul. Judetele in care au fost semnalate cele mai multe cazuri de trafic sunt Brasov si Galati, cu cate 18 sesizari, Iasi (17), Buzau (16), Mehedinti (15), Arges (13), Dolj (11) si Vaslui (10). Licsandru a mai declarat ca majoritatea copiilor traficati au fost exploatati sexual (165) pe strada, in bordeluri, cluburi, locuinte private sau hoteluri. Alti 29 de minori au fost obligati sa cerseasca, 11 au fost exploatati prin munca in agricultura, patru in constructii, iar cinci au fost trimisi sa fure din buzunare. Totodata, presedintele ANITP a mai spus ca din numarul total de copii exploatati sexual, 58 au fost victime in Italia si 16 in Spania, cele doua tari fiind destinatii traditionale pentru victimele traficului de persoane. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.