Compania care detine celebra casa de moda Louis Vuitton a actionat in judecata societatea care controleaza casa Tina R. Motivul este acela ca Tina R ar fi våndut in Romånia esarfe care purtau insemnele marcii frantuzesti. Dupa mai multe
Compania care detine celebra casa de moda Louis Vuitton a actionat in judecata societatea care controleaza casa Tina R. Motivul este acela ca Tina R ar fi våndut in Romånia esarfe care purtau insemnele marcii frantuzesti. Dupa mai multe somatii facute casei Tina R, prin care solicitau scoaterea imediata de pe piata a produselor asa-zis contrafacute si plata unor despagubiri, in final, francezii si-au angajat un avocat din Romånia care sa le apere imaginea. Primul termen de judecata a fost stabilit, la Tribunalul Bucuresti, pentru data de 4 decembrie. Interesant este faptul ca gigantul Louis Vuitton se preteaza sa ceara numai 30.000 de euro despagubiri.

Scandalul dintre Louis Vuitton si Tina R a ajuns la tribunal din pricina unor esarfe comercializate pe piata de casa de moda romaneasca. Francezii spun ca produsele purtau insemnele Louis Vuitton, desi erau fabricate in China, sub eticheta Tina R . Pana ca acest conflict sa ajunga in instanta, prestigioasa casa de moda frantuzeasca a somat in mai multe randuri compania Tina R, solicitand scoaterea de pe piata a esarfelor si plata unor despagubiri. In urma refuzului romanilor de a se c onforma, litigiul a ajuns in instanta, societatea Louis Vuitton Malletier aparand in dosar ca reclamant impotriva S.C. TINA R S.A., la Tribunalul Bucuresti. Primul termen a fost stabilit pentru data de 4 decembrie. In cazul in care Tina R va fi declarata invinsa, firma va fi obligata legal sa achite catre Louis Vuitton minim 30.000 de euro despagubiri. O suma infima pentru un gigant al modei cum este Louis Vuitton, unde o geanta poate ajunge la pretul de 10.000 de euro!

Tina R: 'Vor sa-si faca publicitate>>
Contactat telefonic, Rares Jianu, actionarul majoritar al companiei Tina R, ne-a spus ca procesul a fost deschis de francezi dintr-o dorinta de publicitate. “Nu va pot spune prea multe deocamdata.

N-am primit nici o citatie de proces. Dar cred ca este vorba de dorinta lor de a-si face publicitate, mai ales ca in curand urmeaza sa-si deschida un magazin in Romania”.

Fostul director artistic al Tina R, Alin Galatescu, ne-a declarat ca intreaga poveste i se pare cusuta cu ata alba: “Cred ca e o facatura, dar nu-mi dau seama exact in ce scop. Pentru ca suma ceruta e foarte mica, poate fi vorba despre o dorinta de denigrare a firmei Tina R de catre Louis Vuitton. Insa poate fi vorba si despre o 'lucrare>> specific romaneasca”.

Avocatul pe care compania Louis Vuitton l-a ales sa se lupte in instanta contra reprezentantilor Tina R este Gabriel Turcu, presedintele REACT (Asociatia Romana Anti-Contrafaceri). Acesta a declarat pentru “Gardianul” ca era de asteptat ca litigiul dintre cele doua case de moda sa ajunga in tribunal: “Va pot spune ca era de asteptat ca Louis Vuitton sa procedeze astfel, pentru ca aceasta este politica lor. Titularii de drept ai emblemei doresc apararea marcii lor, a dreptului de proprietate intelectuala, in toate tarile din lume”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.