Tranzactionarea drepturilor de alocare aferente ofertei publice initiale de listare a Transgaz Medias la BVB ar putea incepe la 19 decembrie, au declarat reprezentanti ai Raiffeisen Capital & Investment, intermediarul ofertei.
"Momentul inceperii tranzactiilor cu drepturile de alocare Transgaz ar putea fi 19 decembrie, dar inca nu se stie programul de lucru al Bursei, respectiv data la care aceasta va intra in vacanta de sarbatori", a declarat presedintele Raiffeisen Capital & Investment, Dana-Mirela Ionescu.
Oferta publica initiala derulata de compania nationala de transport al gazelor naturale, Transgaz Medias, in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, este prima in care investitorii vor primi si drepturi de alocare aferente actiunilor subscrise. Transgaz va vinde in cadrul ofertei 1,177 milioane de actiuni noi, reprezentand 10% din capitalul social, la un pret pe unitate de 191,92 de lei.
Drepturile de alocare sunt emise atasat actiunilor si revin, ulterior inchiderii perioadei de derulare a ofertei publice initiale primare de vanzare, persoanelor care au subscris si platit integral actiuni in cadrul perioadei de exercitare a dreptului de preferinta, precum si in cadrul ofertei publice de vanzare.
Numarul drepturilor de alocare este egal cu cel al titlurilor nou emise, subscrise si platite integral in perioada de exercitare a dreptului de preferinta si in cadrul ofertei publice de vanzare.