Presedintele Basescu a semnat marti gratierea pedepsei lui Ion Draica (foto), fost campion olimpic la Los Angeles, pe motive medicale, dar si a lui Neculai Gheban.

Daca in cazul batranului Gheban, decizia de gratiere e normala, data fiind
Presedintele Basescu a semnat marti gratierea pedepsei lui Ion Draica (foto), fost campion olimpic la Los Angeles, pe motive medicale, dar si a lui Neculai Gheban.

Daca in cazul batranului Gheban, decizia de gratiere e normala, data fiind varsta inaintata, 82 de ani, dar si motivele condamnarii, in cazul lui Draica lucrurile sunt oarecum ciudate. Medaliat cu aur la Olimipiada din 1984, desfasurata la Los Angeles, Draica trebuia sa execute o pedeapsa de 3 ani de inchisoare, pentru inselaciune, urmare a deciziei penale nr. 2428/2005 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala, devenita definitiva. Dupa condamnare, Ion Draica a cerut in mai multe randuri amanarea pedepsei din motive medicale.

Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata, fostul medaliat cu aur la olimpiada a fost acuzat ca si-a falimentat cu buna stiinta o firma pentru a nu mai returna numeroasele datorii pe care le acumulase. La data de 13 octombrie 2000, instanta comerciala a Tribunalului Constanta a declansat procedura de reorganizare juridica a SC Dramex Constanta, proprietatea lui Draica. Tot atunci a fost stabilit si un lichidator judiciar al societatii. De altfel, in 2000, datoriile fostului campion catre AVAB se ridicau la 364 de miliarde de lei.

Dupa decizia instantei constantene, numeroase alte firme printre care se numara BRD Constanta, AVAS, RADET Constanta, RAJA Constanta, Banca Ion Tiriac, Electrica si Euxin SA - au afirmat ca au de primit de la Draica datorii de 20 de miliarde de lei vechi si doua milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.